Novosti


ICT rješenja za održive gradove

  Kategorije: Događanja Portfelj

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u gradu Osijeku sudionici ovog događanja posjetili su osječki ured Ericssona Nikole Tesle. Održano je predavanje na temu kako tehnologije budućnosti omogućuju kreiranje novih digitalnih usluga koje će dovesti do značajnih promjena u navikama građana u gradskoj mobilnosti i održivom razvoju pametnih gradova.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava, kao i ljude da se upoznaju s alternativnim načinima prijevoza i vožnje automobilima. Ovogodišnji poziv je pod sloganom “Krećite se s nama!”, a tema je „Sigurno hodanje i biciklizam”.

U sklopu navedenih aktivnosti, dr.sc. Krešimir Vidović, stručnjak Ericssona Nikole Tesle za korištenje ICT-a u prometu i transportu, posjetiteljima osječke kompanijske lokacije objasnio je kako tehnologije budućnosti (5G, IoT, Big data) omogućuju kreiranje novih digitalnih usluga koje će dovesti do značajnih promjena u navikama građana u gradskoj mobilnosti i održivom razvoju pametnih gradova. Naime, trendovi sve većeg korištenja električnih romobila ili bicikala za potrebe gradske mobilnosti pred pametne gradove stavljaju zahtjev osiguravanja infrastrukture potrebne za besprijekorno svakodnevno korisničko iskustvo od početka do cilja multimodalnog putovanja.

Kao odgovor na navedeno osvrnuo se na viziju pametnih ''Ciklo'' stanica koje će osim unaprjeđenja održive mobilnosti imati značajnu ulogu u podizanju svijesti o kvaliteti okoliša u kojem se krećemo te o kvaliteti vode koju pijemo na našim svakodnevnim rutama. Također pridonose jačanju svijesti o potencijalu korištenja obnovljivih izvora energije te pametnog i odgovornog upravljanja otpadom uz pružanje relevantnih servisnih informacija i promociju turističke destinacije. Uz predavanje o vodećim tehnološkim trendovima u digitalnoj transformaciji, predstavio je i konkretne projekte u području pametne mobilnosti u kojima su sudjelovali stručnjaci Ericsson Nikole Tesle na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Ovo predavanje polučilo je veliki interes sudionika uz niz konkretnih pitanja vezanih uz ovu aktualnu temu.

Područje e-Okoliša Ericson Nikola Tesla prepoznao je kao strateški važan segment u pogledu razvoja rješenja i usluga te u ovom području sudjeluje u različitim projektima koji poboljšavaju kvalitetu života građana.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice