Novosti


FOI Tjedan karijera – Karijerni Špancir

  Kategorije: Događanja

video

Karijerni špancir najlakše je opisati kao Špancirfest za studente. Na ovom beskrajno simpatičnom i iznimno dobro organiziranom događanju, uoči jubilarnog desetog Tjedna karijera na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, naši stručnjaci družili su se sa studentima inženjerskih i poslovnih smjerova. FOI se kroz godine profilirao kao fakultet koji daje savršen omjer programiranja i business dijela, popunjavajući tako kadrove kojih nedostaje na tržištu rada.

Boje Ericssona Nikole Tesle predstavljala su tri naša zaposlenika, uz podršku kolega iz komunikacija i HR-a. Tri zaposlenika iz potpuno različitih dijelova organizacije: Boris Babić, Tomislav Štefanec i Branko Rendulić.

Boris je voditelj globalnog odjela za optimizaciju mobilnih mreža. Pod mobilne mreže ovdje mislimo na aplikacije poput WhatsAppa, Facebooka, Instagrama, YouTubea i sličnih, koje svi svakodnevno koristimo. Posao njegovog odjela je korisniku pružiti savršeno korisničko iskustvo koje se prvenstveno ogleda u brzini rada aplikacija.

Tomislav radi u odjelu za razvoj mreže, koji je dio našeg Istraživačko-razvojnog centra. On i njegovi kolege razvijaju software za bazne stanice. Kada bi se slikovito izrazili, svaki puta kada bilo što obavite putem vašeg mobilnog telefona, u nekom trenutku mreža koristi software čije su linije koda pisali kolege iz odjela u kojima Tomislav radi.

Branko pak radi na nečemu sasvim drugačijem, ali nikako manje bitnom. On i njegovi kolege razvijaju software za eHealth sustave, koji koriste ljekarnici i liječnici. Isti software se osim u Hrvatskoj koristi još u nizu zemalja u svijetu.

Cilj ovakvih događanja je povezati se sa studentskom populacijom i odgovoriti im na njihova pitanja koja se mogu podvesti pod zajednički nazivnik - „što vi radite i kako se netko kao ja može uklopiti u taj mozaik?“. Kao prvi event nakon dugo vremena koji se odvio, uz epidemiološke mjere, u „stvarnom svijetu“; podsjetio nas je koliko nam je zapravo nedostajao taj „human touch“ u kojima svoje sugovornike možete pogledati u oči, nasmiješiti im se i bez ikakvog ometanja približiti im sve što ih zanima o našoj kompaniji. 

S obzirom da sezona studentskih događanja tek počinje, veselimo se novim druženjima i na ostalim fakultetima s kojima surađujemo.
 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice