Novosti


Dan karijera WorkIn' Science 2021

  Kategorije: Događanja

video

Prošlog tjedna još smo se jednom družili sa studentima, ovaj put na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu uoči njihovog trećeg po redu Dana karijera WorkIn' Science 2021.

Prirodoslovno-matematički fakultet iznimno nam je zanimljiv jer nam s tog fakulteta dolaze različiti stručni kadrovi: od biologa, kemičara, geografa i geologa, do nama zanimljivijih matematičara, fizičara, ali i geofizičara.

Na uvijek slično prvo pitanje studenata: „A što vi radite?“, ovaj put odgovarali su naši Mateja i Josip, a pomagala im je i Helena iz HR-a. Mateja i Josip, oboje i sami PMF-ovci, inače rade u dva potpuno različita odjela u našoj kompaniji.

Mateja razvija naše e-Health sustave poput e-Recepta ili e-Uputnica. Iako je „na papiru“ software developer, radi puno različitih stvari: od testiranja, proučavanja i dorađivanja raznih specifikacija od ranih faza projekata, pa do samog programiranja u Javi, što nije oduvijek bila njena primarna domena, već je taj dio posla usavršila kod nas.

Josip radi u našem R&D-u, konkretno u RCS Middlewareu (koji je uz execution enviroment dio RCS-a). RCS je kratica za RBS CS, što je pak kratica za Radio Base Station Control System. RCS je jedan od dijelova softvera koji se izvršava na digitalnoj jedinici (Digital Unit (DU) odnosno Baseband Unit). Baseband Unit je jedna od komponenti RBS-a (bazne stanice), ali ujedno i najvažnija komponenta ili "mozak". Iz tog razloga se ponekad i samo ime "Baseband Unit" poistovjećuje sa cijelom baznom stanicom ili node-om. Radi se o uređaju koji prima, procesuira i transferira podatke odnosno promet od običnog korisnika do core mreže i naših kupaca i naravno obrnuto.

Širenje znanja jače je od pandemije

Usprkos vrlo strogim mjerama, zahvaljujući prvenstveno iznimnoj organizaciji, treći po redu danu Dan karijera bio je najjači dosada – gužva na štandovima održala se skroz do samog kraja događanja. U Ericssonu Nikoli Tesli trenutno imamo preko 150 kolegica i kolega s PMF-a, a nakon ovog događanja, veselimo se novima.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice