Novosti


Božićnim donacijama pomogli i razveselili mnoge

  Kategorije: Obavijesti

Iako je uvijek potrebno i lijepo pomoći, predblagdansko vrijeme i ozračje to dodatno naglasi. Poslovodstvo i zaposlenike stoga posebno veseli što smo i ove godine Božićnom donacijom, u ukupnom iznosu od 400.000,00 kuna, pomogli u poboljšanju uvjeta života i rada potrebitih i ugroženih sugrađana kao i pružili priliku za bolju budućnost brojnih pojedinaca.

Svi smo dodatno senzibilizirani na potrebe mnogih naših sugrađana u teškim, manje sretnim, životnim prilikama i svjesni vlastite prilike za doprinosom. Za Ericsson Nikola Tesla Grupu, darivati bez protučinjenja je znak nesebičnosti i razumijevanja potreba zajednice kojoj pripada i koju, kao društveno odgovorna kompanija, svesrdno podupire.

U kompaniji znanja, zalažemo se da svaki čovjek ima mogućnost iskoristiti svoj puni potencijal kvalitetnim školovanjem i učenjem. Zato smo ove godine odlučili pomoći upravo mladim ljudima bez odgovarajuće roditeljske skrbi da, nakon odlaska iz doma, nastave školovanje u stambenim zajednicama, kao i mladima iz osjetljivih skupina, mladima koji žive u siromaštvu te mladima s teškoćama u razvoju. Sredstva su za tu svrhu doznačena Dječjem domu Zagreb, Dječjem domu Maestral, Split, Udruzi za rad s mladima Breza, Osijek, Centru za odgoj i obrazovanje, Zagreb i UNICEF-u u Hrvatskoj.

Svjedoci smo i zahtjevnih životnih uvjeta socijalno ugroženih građana, posebice beskućnika, te smo također donirali sredstva za tople obroke u pučkim kuhinjama u Osijeku, Splitu, Vukovaru i Zagrebu.

Nismo zaboravili niti naše starije sugrađane. Donirali smo financijska sredstva organizacijama koje pružaju palijativnu skrb i podršku,  Udruzi volontera u palijativnoj skrbi La Verna i Zakladi Zajednički put, jer je i njihov rad od neprocjenjive važnosti za štićenike i njihove obitelji.

Uz to, a vrijeme iza nas je to jasno pokazalo, zdravlje i brigu o zdravlju nikad ne smijemo izgubiti iz vida. Nakon prošlogodišnje pomoći zdravstvenim ustanovama – nositeljima borbe protiv Covida-19, sada smo pomogli udrugama koje su podrška oboljelima od karcinoma i njihovim obiteljima jer, nažalost, pandemijsko vrijeme nije umanjilo prisutnost drugih bolesti, već često i suprotno. Ovaj put to su Udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima „Krijesnica“, Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Sve za nju“, Zaklada Ana Rukavina i Gradsko društvo Crvenog križa Split.

Ovom donacijom godina je završila kako je počela: našim promptnim i adekvatnim odgovorom na aktualne probleme i krize u Hrvatskoj. Počeli smo donacijama u novcu i opremi potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji. Nastavili smo redovnu podršku programima akademske zajednice, a našim namještajem opremili smo i prostore Doma za starije i nemoćne osobe Trešnjevka, najvećem te vrste u zemlji, i Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem ''Bl. Alojzije Stepinac'' u Brezovici. Božićnom donacijom zaokružili smo naš doprinos u ostvarenju pravednijeg društva i boljeg života za sve.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice