Novosti


Novi ugovor s BH Telecomom

  Kategorije: Investitori Ugovori

U Sarajevu je danas potpisan ugovor između BH Telecoma i Ericsson Nikole Tesle vrijedan 14,8 milijuna kuna čime se nastavlja dugogodišnja suradnja dviju kompanija. Ugovor su potpisali Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Sedin Kahriman i Gordana KovačevićUgovorena je nadogradnja dijela jezgrene mreže BH Telecoma te potrebni servisi implementacije i integracije. Ugovor je sklopljen na razdoblje od pet godina. Aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah, unatoč izazovnim okolnostima u okruženju.

Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma:
„BH Telecom nastavlja dugogodišnju uspješnu saradnju sa partnerom Ericsson Nikola Tesla kroz projekat izgradnje novog mobilnog softswitcha (MSS). Projektom će se osigurati kontinuitet pružanja govornih, SMS, roaming i drugih usluga za korisnike mobilnih usluga BH Telecoma na vrlo visokom nivou, uz pouzdanost i kvalitetu, stvaranje preduvjeta za implementaciju mobilnih servisa nove generacije (VoLTE), te optimizaciju troškova održavanja. Realizacija je predviđena u nekoliko faza u narednih godina što BH Telecomu daje potrebnu stabilnost u mobilnoj mreži, omogućava tranziciju prema mobilnim mrežama najnovije generacije i zadržavanje liderske pozicije na tržištu BiH.“

Povodom potpisivanja ugovora, Gordana Kovačević je izrazila zadovoljstvo nastavkom suradnje te izjavila: “Radujem se potpisu ovog ugovora s našim dugogodišnjim kupcem BH Telecomom. Sigurna sam da će naši stručni timovi kvalitetno i na vrijeme odraditi ovaj zahtjevan posao. Također, s obzirom na planirane aktivnosti na daljnjem razvoju mreže BH Telecoma, očekujemo da će se naša suradnja proširiti i na druge aktivnosti.” 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice