Novosti


Ericsson Nikola Tesla i OIV implementirali privatnu 5G mrežu

  Kategorije: Projekti

U okviru pilot projekta, u suradnji Ericssona Nikole Tesle i tvrtke Odašiljači i veze (OIV), implementirana je privatna 5G mreža u tvornici u Šibensko – kninskoj županiji.

Rješenje Ericsson Private 5G namijenjeno je izgradnji mobilnih mreža u industrijskom okruženju. Omogućava u potpunosti samostalnu 5G mrežu za ostvarenje visokih performansi, visoku razinu sigurnosti, daljinskog upravljanja i automatizacije. Implementacija ovakvih rješenja, uz korištenje velikih brzina i malo kašnjenje, otvara mogućnosti u području digitalizacije industrije jer osigurava pouzdanu povezanost što daje temelj za poboljšanje produktivnosti, fleksibilnosti i učinkovitosti u različitim industrijskim okruženjima.

Jedna od mogućih primjena 5G privatnih mreža je i automatizirano nadziranje stanja na skladištu uporabom drona

Na temelju navedene implementacije, tvornici je omogućena pouzdana bežična mobilna tehnologija za različite tipove uređaja do sada povezanih žičano ili putem Wifi-a. Umrežavanje uređaja osigurava  učinkovitije upravljanje skladištem tvornice i bolji protok informacija te unaprjeđenje  upravljanja proizvodnim procesom.

„Proteklo krizno razdoblje ubrzalo je eru digitalizacije, a brze tehnološke promjene utječu na gotovo sve sfere našeg života pa tako i na poslovanje. 5G tehnologija prekretnica je nove industrijske revolucije i bit će ključna za daljnji razvoj društva, a ovaj projekt pokrenut je kako bismo stekli dodatno iskustvo na području ove mreže budućnosti“, rekao je predsjednik Uprave OIV-a Mate Botica.

Mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle ističe: „ICT industrija temelj je za ubrzani razvoj u svim segmentima ljudskog djelovanja pa tako može znatno unaprijediti i industrijske procese. Ostvarenju Industrije 4.0 značajno će doprinijeti privatne 5G mreže. U tvornicama budućnosti, kojih je svakog dana sve više, inteligentno umreženi strojevi proizvodni će proces podići na posve novu razinu. Ovakvim rješenjima omogućujemo niže troškove i veću produktivnost uz neizostavnu fleksibilnost kao odgovor na zahtjeve tržišta. Ponosna sam na visoku razinu znanja i kompetencija kojima stručnjaci Ericssona Nikole Tesle značajno pridonose ovom kao i drugim projektima kojima se postavljaju temelji buduće Industrije 4.0 u Hrvatskoj.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice