Novosti


Dijeljenje najbolje prakse u području digitalizacije javne uprave

  Kategorije: Događanja Portfelj

Ericsson Nikola Tesla jedan je od vodećih hrvatskih isporučitelja nacionalnih platformi za digitalnu transformaciju javne uprave te već dva desetljeća, kroz standardizaciju i digitalizaciju poslovnih procesa te uvođenje integriranih e-usluga, pomažemo našim korisnicima da postignu kvalitetniju, bržu i transparentniju uslugu za naše građane. Svoja iskustva i najbolje prakse u implementaciji navedenih projekata, naš stručnjak Ante Smolčić ove je godine podijelio na 10-toj jubilarnoj JavaCro konferenciji održanoj u Tuhelju od 15. do 17.5.2022.

U dijelu konferencije koji se bavi „Najboljim praksama i uspješnim pričama“, naš stručnjak Ante Smolčić koji iza sebe ima preko 25 godina profesionalnog iskustva u implementaciji rješenja baziranih prvenstveno na platformama za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima održao je predavanje na temu „ZUP IT sustav za analizu provedbe Zakona o općem upravnom postupku“.

ZUP IT je nacionalni digitalni sustav za praćenje i analizu provedbe Zakona o općem upravnom postupku koji su u suradnji s Ministarstvom pravosuđa i uprave razvili stručnjaci Ericssona Nikole Tesle. Zakon i sustav su u nadležnosti Ministarstva pravosuđa i uprave, a obveznici korištenja sustava su sva javnopravna tijela, tijela državne uprave i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te pravne osobe s javnim ovlastima. Trenutno je u sustav integrirano 61 tijelo javne uprave, sva Ministarstva, većina županija i Grad Zagreb. a do kraja ove godine, u skladu s novom uredbom o uredskom poslovanju, planiraju se integrirati i preostala javnopravna tijela.

ZUP IT sustav, smješten u Centru dijeljenih usluga, Ericsson Nikola Tesla je implementirao 2016. godine i od tada ga kontinuirano unaprjeđuje sukladno zahtjevima korisnika. Sustav je utemeljen na low-code platformi NTAP (Nikola Tesla Application Platform) koju su razvili stručnjaci Ericssona Nikole Tesle, koja omogućava veliku brzinu razvoja prototipova aplikacija i smanjuje rizik održavanja proizvoda.

Ove je godine uvedena i javna e-usluga na portalu e-Građani koja će građanima RH i EU omogućiti uvid u tijek obrade njihovih predmeta upravnog postupka te je integrirana s drugim javnim uslugama - e-Ovlašenja, Korisnički pretinac i e-Zastupanja.

Ovim je predavanjem predstavljena najbolja praksa  u implementaciji ovakvih vrsta projekata, a dio o dostupnosti informacija građanima izazvao je veliko zanimanje.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice