Novosti


„Trade Finance“ radionica

  Kategorije: Događanja

Jagoda Barać, članica izvršnog poslovodstva Ericssona Nikole Tesle i direktorica Prodaje i marketinga za izvozna tržišta za operatorski segment, predstavljala je našu kompaniju na „Trade Finance“ radionici u organizaciji Privredne banke Zagreb i Hrvatske gospodarske komore održanoj 10. lipnja. Na radionici je bilo govora o aktualnostima vezanim uz prelazak na euro, makroekonomskoj slici hrvatskog gospodarstva, prekograničnoj suradnji te načinima na koji banke i HGK mogu podržati gospodarstvenike u nastupima na trećim tržištima. 
Uz osnovne informacije o poslovanju naše kompanije, Jagoda Barać se u prezentaciji osvrnula na naša tri tržišna segmenta: domaće tržište, izvozno i usluge za Ericsson. Napomenula je da isporuka usluga za Ericsson kontinuirano bilježi rast te istaknula da je Istraživačko-razvojni centar Ericssona Nikole Tesle redovito visoko vrednovan od strane svih dionika i prepoznat kao organizacija koja svojim radom značajno pridonosi tehnološkom vodstvu korporacije. Izvrsnost koju kontinuirano potvrđujemo u ovom segmentu otvara nam mogućnosti dobivanja novih odgovornosti s dodatnim prilikama za još snažnije pozicioniranje unutar Ericssonovog tržišta.
Govoreći o izvoznim tržištima u susjednim zemljama, spomenula je nastavak  kvalitetne suradnje s dugogodišnjim kupcima na modernizaciji i održavanju njihovih mreža. Na tržištu Bosne i Hercegovine surađujemo s operatorima HT Mostar i BH Telekom, na Kosovu s operatorom Ipko, a radimo i u području 5G tehnologije s Crnogorskim Telekomom, prvim operatorom u Crnoj Gori koji je pustio u komercijalni rad 5G mrežu. Komentirala je i invaziju na Ukrajinu uslijed koje je značajno otežano  poslovanje na nekim tržištima. Premda Ericsson Nikola Tesla Grupa nema ugovornih obveza u Rusiji i Ukrajini, politička i ekonomska nesigurnost koja je prerasla u rizičniji oblik uvjeta poslovanja za sada nepovoljno utječe na realizaciju ugovorenih poslova Ericssona Nikole Tesle u Bjelorusiji kao i na nove planirane poslovne prilike. Naglasila je da Uprava i Izvršno poslovodstvo kontinuirano prate situaciju kako bi pravovremeno reagirali i ublažili rizike pri tome djelujući sukladno obvezujućoj legislativi, sankcijama i restriktivnim mjerama što obuhvaća odluke EU, Republike Hrvatske, HBOR-a, Svjetske Banke te Ericssonove smjernice. Podcrtala je odličnu suradnju s HBOR-om i poslovnim bankama koja nam pomaže u dodatnom jačanju izvoza na pojedina tržišta te istovremeno smanjenju političkih i financijskih rizika kojima je kompanija izložena kao i naše sudjelovanje u projektima koje financira Svjetska Banka.
Osvrnuvši se na podršku HGK, kao pozitivan primjer je istaknula nedavan posjet Kosovu s premijerom te dodala da nas HGK može podržati osiguravanjem tailor-made susreta koji bi odgovarali našim specifičnim interesima na pojedinim tržištima. Naime, globalizacija tržišta i digitalizacija nam omogućavaju gotovo trenutni pristup informacijama o tržištima širom svijeta, no ono što je i dalje važno za donošenje dobrih poslovnih odluka utemeljenih na provjerenim informacijama i uspješno poslovanje na međunarodnom tržištu, su informacije o tim tržištima iz prve ruke, odgovarajuće osobe za kontakt ili partneri na tržištu, koji udovoljavaju svim našim zahtjevima i kriterijima.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice