Novosti


Posjet polaznika UNICEF-ove ljetne škole „Innovation Academy“

  Kategorije: Događanja

U sklopu Innovation Academyja koji se održava u organizaciji UNICEF-a, kompaniju je prošlog tjedna posjetilo više od 40 učenika raznih srednjih škola.

U četvrtak 25. kolovoza, zagrebački ured Ericssona Nikole Tesle krasila su nešto mlađa lica no obično. U sklopu Innovation Academyja koji se održava u organizaciji UNICEF-a, kompaniju je posjetilo više od 40 učenika raznih srednjih škola. Innovation Academy održava se već šestu godinu zaredom, a i ove godine Ericsson Nikola Tesla podržava ovaj hvalevrijedan program kojem je cilj poticanje zanimanja za obrazovanje u STEM područjima. Ovu ljetnu školu organizira Hrvatski ured za kreativnost i inovacije u okviru UNICEF-ovog programa za mlade „ZABUM – Za budućnost mladih“, a učenicima nudi mogućnost sudjelovanje na nekom od čak osam modula.

Odmah na početku kratkog predavanja o kompaniji, upitali smo učenike i učenice znaju li otprilike čime se naša kompanija bavi, na što je „kao iz topa“ jedna djevojka odgovorila: „programiranjem“. I zaista, kad bismo jednom riječju probali što je to što i radimo, teško bismo našli točniji i elegantniji odgovor, koji smo naravno pohvalili, a u ostatku našeg druženja i elaborirali koje to sve stvari kod nas programiraju gotovo dvije tisuće developera.

Nakon toga, učenice i učenici isprobali su VR demoe penjanja na vrh tornja, koji inače koriste zaposlenici globalne korporacije prilikom vježbi za postavljanje opreme, a potom se zaputili u dvoranu Pula, gdje im je prikazano još nekoliko demoa koji demonstriraju primjenu IoT-a i 5G tehnologije u raznim scenarijima dronova poput inspekcije nepristupačne infrastrukture i ophođenja inventarom skladišta.

Uz spomenuto, u okviru modula Future Skills ovogodišnje ljetne škole Innovation Academy koja se održavala u prostorima sveučilišta Vern, naša Andrea Budin održala je predavanje s temom "Pratimo tehnologije za digitalno doba". U interaktivnoj raspravi s vrlo zainteresiranom i zabavnom grupom srednjoškolaca bilo je kroz primjere riječi o tehnologijama koje omogućuju digitalnu transformaciju (SMACIT), te o razvoju i temeljima umjetne inteligencije - strojno učenje neuronskim mrežama, računalni vid, prepoznavanje i sinteza govora i obrada prirodnog jezika.

Ako je suditi po dojmovima koje su ovi mladi posjetitelji već podijelili na društvenim mrežama, posjet ih se jako dojmio i vesele se idućem susretu s nama. Tko zna, možda će nam se neki od njih jednog dana pridružiti u „programiranju“.  
 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice