Novosti


ENT-u nagrada za građenje povjerenja javnosti

  Kategorije: Događanja Priznanja

Na ovogodišnjoj svečanoj ceremoniji dodjele nagrada Zagrebačke burze, Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljena je „Nagrada za građenje povjerenja javnosti“ za najtransparentnije izvještavanje koju dodjeljuje PwC Hrvatska u suradnji sa ZSE.

 

Milan Živković preuzima nagradu

Nagrada je utemeljena na sličnom konceptu koji već godinama postoji na Londonskoj burzi (engl. Building Public Trust Award - BPTA), a u Hrvatskoj se dodjeljuje od 2018. godine. Cilj joj je nagraditi trgovačka društva koje prakticiraju otvorenost komunikacije sa svojim dionicima, odnosno koja se odlikuju jasnoćom i transparentnošću izvještavanja prema svim dionicima. Kategorije koje se ocjenjuju prilikom odabira dobitnika su strategija, informacije o rizicima, financijske informacije, ESG izvještavanje i korporativno upravljanje, napredak, web stranice, a izabrane su na temelju važnosti i relevantnosti za sve dionike. Evaluacija  obuhvaća više aspekata unutar svake kategorije, ovisno o tome jesu li objavljene tražene informacije te jesu li objavljene transparentno ili su objavljene samo osnovne informacije. Uz doprinos kvalitetnijem i otvorenijem izvještavanju i komuniciranju, cilj ove nagrade je potaknuti izdavatelje na odgovorno korporativno ponašanje.

Na ceremoniji su dodijeljene i ostale godišnje nagrade u ukupno sedam kategorija  razmatrajući objektivne, statističke kriterije, ali i ukupan doprinos edukaciji i razvoju domaćeg tržišta kapitala.

U ime Ericssona Nikole Tesle nagradu je preuzeo Milan Živković, direktor strategije poslovnog razvoja i odnosa s državnim institucijama i industrijom. Zahvalivši na ovom priznanju Milan Živković je naglasio kako Ericsson Nikola Tesla Grupa kao tehnološki lider i kompanija koja svojim inovativnim ICT rješenjima doprinosi kreiranju budućnosti svih nas, posebnu važnost pridaje otvorenoj, pravovremenoj i sadržajnoj komunikaciji sa svim svojim dionicima te da tu komunikaciju kontinuirano razvijamo i nadograđujemo, sukladno zakonskoj regulativi i najboljim praksama. 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice