Novosti


Ugovoreno rješenje za upravljanje prometom za Grad Split

  Kategorije: Investitori Ugovori

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je poslove vrijedne više od 1,8 milijuna eura bez PDV-a za projekt „Uvođenje inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području grada Splita“. Poslovi su vezani uz implementaciju softverskog rješenja za upravljanje prometom u kontrolnom centru i informiranje putnika te isporuku komunikacijske okosnice.


U sklopu ugovora Ericsson Nikola Tesla uspostavit će i održavati softversko rješenje za Centar za kontrolu i nadzor prometa, uključujući izradu informacijske okosnice za podsustav „Upravljanje prometom – semaforski sustav i adaptivno upravljanje prometom“ te razviti i implementirati mobilnu aplikaciju za informiranje putnika.

Navedeni projekt, čiji je naručitelj Grad Split, a realizirat će ga King ICT i Ericsson Nikola Tesla, vrijedan je više od 9,5 milijuna eura bez PDV-a i sufinanciran je kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Europske unije. Sustav i oprema navedenog projekta bit će integrirani i implementirani po principu projektiraj i realiziraj (eng. design & build), a predviđeno trajanje ugovora je 32 mjeseca.

Navedeni inteligentni transportni sustav će zahvaljujući svojim tehnološkim performansama doprinijeti povećanju prometne efikasnosti, sigurnosti i održivosti te smanjenju prometnih zagušenja i emisiji štetnih plinova.

Ericsson Nikola Tesla Grupa predvodi digitalnu transformaciju u brojnim industrijama i područjima ljudskog djelovanja. Uz rješenja za operatorski segment, tu su i inovativna ICT rješenja vezana uz zdravstvo, nacionalnu i javnu sigurnost, državnu upravu, promet, komunalne djelatnosti i multimedijsku komunikaciju.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice