Novosti


Mobile World Congress 2023 - Povezivost nudi neograničene mogućnosti

  Kategorije: Događanja


Mobile World Congress, najznačajnije događanje u industriji mobilnih komunikacija koje se niz godina održava u Barceloni na četverodnevnom događanju krajem veljače i početkom ožujka, posjetilo je više od 80.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.
Delegacija Ericssona Nikole Tesle; Gordana Kovačević, predsjednica kompanije, Milan Živković, direktor Strategije i razvoja poslovanja, Hrvoje Benčić, direktor Rješenja i usluga za kupce, Ivan Barać, direktor prodaje i marketinga za Hrvatski Telekom i Crnogorski Telekom i Miroslav Kantolić, direktor prodaje i marketinga za A1 Hrvatska, upoznala je kupce i partnere s predstavljenim novitetima na Ericssonovom izložbenom mjestu na Mobile World Congressu. Održani su i susreti s Ericssonovim čelnicima te medijske aktivnosti.

Ericsson je predstavio niz noviteta koji operatorima nude ubrzanje izgradnje mreža i nove komunikacijske mogućnosti te monetizaciju 5G tehnologije, kao i svoju viziju budućih mreža. Inovativne Ericssonove tehnologije zasigurno će daljnje utjecati na telekom industriju. Posebnu pozornost izazvali su novi radijski portfelj za pokrivanje interijera i otvorenih prostora, fiksni bežični pristup, kao i digitalni blizanci ostvarivi u 6G mreži.
Jedna od ključnih demonstracija bila je hardverski zid i toranj Ericsson Radio System. Prikazani su najnoviji proizvodi iz područja radijske pristupne mreže i transportne mreže, uz odličnu mogućnost usporedbe nadolazeće generacije single-band i multi-band radijskih uređaja s dosadašnjim proizvodima.

Snažna ponuda namijenjena je i području Poslovni sustavi. U dijelu izložbenog prostora pod nazivom Transform Enterprise prikazana je ponuda za poduzeća, uključujući CradlePoint bežičnu mrežu (WAN), Vonage rješenja i Enterprise partnerski ekosustav. Digitalna transformacija različitim organizacijama omogućuje daljnji razvoj kao odgovor na izazove koje nosi budućnost. 

Središte izložbenog prostora posvećeno je monetizaciji 5G uz energetski učinkovita rješenja. Uz mogućnosti koje nudi fiksni bežični pristup, predstavljena su i najnovija tehnološka postignuća na korisničkoj opremi (CPE), mmWave, samoinstalacijske aplikacije i drugo. U području vremenski kritične komunikacije su u suradnji s nizom partnera demonstrirani različiti korisnički slučajevi poput daljinske vožnje i proširene stvarnosti. Zanimljivi primjeri u partnerstvu s operatorima pokazuju samo dio mogućnosti u razvoju odsječaka 5G Standalone mreže, poput vrhunskog doživljaja Formule 1, pametnog patrolnog vozila ili brze izgradnje građevina.

Ericssonova vizija budućih mreža bila je također u fokusu na ovom događanju. Pogled u uzbudljive mogućnosti tehnologija povezanih sa 6G koje se istražuju u Ericssonovim laboratorijima pokazao je novitete poput senzora koji ne troše energiju, digitalnih blizanaca uživo, kao i istraživanje vezano uz moguće performanse potencijalnog novog 6G spektra.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice