Novosti


Ericsson proglašen liderom u procjeni održivosti ABI Researcha

  Kategorije: Priznanja

Ericsson je proglašen liderom u području održivosti prema istraživanju kapaciteta telekom isporučitelja za smanjenje potrošnje energije i otpada u industriji koje je proveo ABI Research.


ABI je rangirao više od 80 telekom isporučitelja prema dva ključna područja – implementacija i učinak. Njihovo istraživanje daje uvid u ekosustav kompanija koje mogu dati najbolju podršku pružateljima usluga na putu prema većoj održivosti. 
Prema ABI-jevom izvještaju “Procjena održivosti: Isporučitelji telekom tehnologije”, Ericsson je na čelu u implementaciji – na vodećem je mjestu za održive mreže i biznis te je broj jedan u glavnim RAN (radijska pristupna mreža) kategorijama, uključujući Massive MIMO, 5G RAN, softver koji pokreće umjetna inteligencija i antenska rješenja.

Ericsson je prema učinku također na vrhu liste isporučitelja zbog svojih ciljeva za nultu neto razinu emisija. Kompanija je odlučna u namjeri da prepolovi emisije stakleničkih plinova u svojem vrijednosnom lancu do 2030. godine i ostvari cilj nulte neto razine emisija do 2040. Ericsson se također obvezao da će u vlastitim aktivnostima imati nultu neto stopu emisija do 2030. 

Kim Arrington Johnson, glavni analitičar u ABI Research izjavio je: “U procjeni održivosti, Ericsson je dobio visoke ocjene za inovacije i učinak na održivost zbog pristupa u dizajnu Ericsson Silicon u kojem hardver i softver imaju ključnu ulogu u stvaranju laganih energetski učinkovitih proizvoda visokih performansi. Ericsson dizajnira i gradi RAN hardversku opremu uzimajući u obzir održivost.”
Freddie Södergren, odgovoran za Tehnologije i strategije, Ericsson Network, rekao je: “Započeli smo naš put prema održivosti u Ericssonu prije mnogo godina sa snažnim fokusom na pružanje podrške našim kupcima. Blisko smo s njima surađivali u posljednje vrijeme kako bismo ostvarili njihove ciljeve vezane uz energiju i održivost. Energetske performanse i ostvarenje nulte neto stope emisija glavni su stupovi Ericssonove kompanijske i tehnološke strategije.”

Metodologija procjene

Isporučitelji su ocjenjivani u svakoj kategoriji opreme prema setu kriterija za učinak i implementaciju, ponderiranih prema važnosti, sposobnosti smanjenja ugljičnih emisija i otpada te omjerima u kojima je ta oprema implementirana u cijeloj industriji. (Primjer metode ocjenjivanja možete vidjeti na prikazu u nastavku.)
 
Izvor: ABI-jev izvještaj „Procjena održivosti: Isporučitelji telekom tehnologije”
Izvor: ABI-jev izvještaj „Procjena održivosti: Isporučitelji telekom tehnologije”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U završnoj fazi, agregirani su ukupno ostvareni bodovi kompanija te su one grupirane prema relevantnim tržišnim segmentima (tradicionalni isporučitelji, ne-tradicionalni isporučitelji, isporučitelji softvera i isporučitelji čipova i komponenti). Ericsson je rangiran na prvo mjesto i prema ovim ukupnim rezultatima. 


Vodeći na putu prema održivim mrežama

ABI Research u svojem izvještaju navodi da su fokus na energetske performanse mreže i upravljanje energijom proizvoda ključni za Ericssonov doprinos većoj održivosti. Ova analitičarska kuća kao “primjer učinka proizvoda” izdvaja tropojasni trosektorski Radio 6646. Ovaj Ericssonov radijski uređaj smanjuje potrošnju energije do 40 posto u usporedbi s tropojasnim jednosektorskim radijskim uređajima i 60 posto je lakši (manje aluminija je utrošeno u proizvodu).
ABI Research je također ocjenjivao druge Ericssonove inicijative u prilog održivosti poput globalnog programa vraćanja proizvoda te inicijativu u suradnji sa strateškim dobavljačima da i oni usklade svoje klimatske ciljeve s klimatskim ciljem od 1,5°C.

Ericssonova 5G pametna tvornica u Lewisvilleu, Texas, SAD, jedan je od primjera Ericssonovih održivih praksi proizvodnje istaknutih u izvještaju. Ta je tvornica priznata kao globalni predvodnik u 4. Industrijskoj revoluciji (4IR), a  Svjetski ekonomski forum nagradio ju je prestižnom titulom “Globalni svjetionik”.

Nominiranje Ericssona kao lidera u procjeni održivosti koju je proveo ABI Research priznanje je napora i ostvarenih rezultata Ericssonove Neto Nula ambicije. Kompanija nastavlja odgovarati na klimatske izazove te je nedavno predstavila više od 10 novih hardverskih i softverskih proizvoda koji će smanjiti emisije i ugljični otisak na lokacijama, poboljšati energetske performanse te pojačati kapacitet mreže. Nova su rješenja predstavljena na Mobile World Congressu 2023 u Barceloni.

Preuzmite ABI-jev izvještaj  

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice