Novosti


Ericsson Nikola Tesla predstavio se studentima na najvećem Job Fairu do sad

  Kategorije: Događanja


Ericsson Nikola Tesla predstavio se znatiželjnim studentima i studenticama na ovogodišnjem 16. po redu Job Fairu, na kojem sudjeluje od njegovih samih početaka. Najveći je to do sad sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike koji je tijekom dva dana trajanja na Zagrebačkom velesajmu ugostio više od 150 kompanija. Na velikom izložbenom prostoru koji je zanimljivim sadržajem privukao brojne posjetitelje, naši stručnjaci iz ključnih poslovnih područja predstavili su kompaniju te održali talk i radionicu. Djelić atmosfere donosimo vam u videoprilogu.

Ericsson Nikola Tesla kao lider u ICT industriji itekako je svjestan važnosti suradnje s akademskom zajednicom kao i predstavljanja kompanije na ovakvim događanjima. Suradnja naše kompanije s fakultetom Elektrotehnike i računarstva seže još od ranih 60-ih godina, a poveznica svih zajedničkih projekata je razmjena i umnažanje znanja, o čemu smo na samom sajmu razgovarali s Vedranom Bilasom, dekanom Fakulteta elektrotehnike i računarstva, kao i s Bernardom Gršićem, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva koji su posjetili upravo naš izložbeni prostor.

Osim što smo se povezali i razmijenili iskustva sa znatiželjnim studenticama i studentima, naši stručnjaci upoznali su ih s aktualnim tehnološkim trendovima i mogućnostima koje ih očekuju u Ericssonu Nikoli Tesli.

Tako je Matija Broz, rukovoditelj razvoja mreža iz Centra za razvoj i istraživanje Ericssona Nikole Tesle na talku zanimljivog naziva „Svjetski, a naše: definiraj s nama trendove u razvoju mobilne tehnologije“, dočarao iznimno slojevit svijet telekomunikacija kao tehnološkog kamena temeljca današnjeg umreženog svijeta. Uz to objasnio je na konkretnim primjerima koje je sve karijerne puteve moguće ostvariti s inženjerskom diplomom u Ericssonu Nikoli Tesli.

Marko Tomasović, stručnjak iz jedinice Rješenja i usluge za kupce na radionici „DevOps u IT i telco industrijama“ pokušao je dati odgovore na pitanja vezano uz IaC i CI/CD te približiti studentima skup praksi koje kombiniraju razvoj softvera i IT operacije kako bi se skratio životni ciklus razvoja sustava uz čestu i pouzdanu isporuku značajki, popravaka i ažuriranja. Dok je Hrvoje Labor, stručnjak iz jedinice Rješenja i usluge za kupce, kao nastavak na prethodnu DevOps prezentaciju, održao informativnu radionicu o automatskom testiranju. Radionica je bila usmjerena na upotrebu Cypress test frameworka i sudionicima je pružila objašnjenje osnovnih značajki, uobičajenih primjena i prednosti navedenog alata. Kroz kratku live coding sesiju prikazan je razvoj nekoliko kraćih automatskih testova koji su se izvodili na studentima dobro poznatoj FER-ovoj web stranici.

Događanja ovog tipa iznimno su važna za našu kompaniju, stoga nam je drago da smo na ovogodišnjem Job Fairu, kojim je prodefiliralo više od 5000 posjetitelja, imali priliku predstaviti našu kompaniju kao i brojne mogućnosti koje nudimo potencijalnim zaposlenicima. Ovogodišnji veliki interes koji su studenti iskazali za radom u Ericssonu Nikoli Tesli još je jedna od potvrda naše kompanije kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca.

Hvala svim kolegama i kolegicama koji su mjesecima pripremali i na kraju uspješno realizirali naše prisustvo na ovom vrijednom događanju. 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice