Novosti


Počeo 22. Ericsson Nikola Tesla Summer Camp

  Kategorije: Događanja

U ponedjeljak, 10. srpnja, u središnjici kompanije Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu počeo je Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2023. Riječ je o radionici koja već 22. godinu zaredom okuplja najbolje studente STEM područja koji uz pomoć mentora odgovaraju na zadane izazove kreirajući za njih tehnološka rješenja.

Na ovogodišnjem izdanju Summer Campa, koji se osim u Zagrebu i Splitu prvi put održava i u Osijeku, sudjeluje više od 60 studenata s 15 fakulteta iz zemlje i inozemstva. Studenti će se u narednim tjednima baviti temom digitalne transformacije i načinom na koji podaci mijenjaju naš svijet te naučiti kako prikupljati, spremati, obrađivati, prikazivati i zaključivati u domeni velikih podataka, a sve to pod budnim okom mentora. Svoje će radove na kraju predstaviti internoj stručnoj javnosti na završnoj svečanosti u rujnu. Sjajna je ovo prilika koja se pruža studentima za primjenu znanja u realnom industrijskom okruženju.

„Cilj nam je pripremiti studente za rad s modernim tehnologijama i potaknuti ih da istražuju, otkrivaju nove vrijednosti i razvijaju vještine koje će im biti korisne u njihovoj budućoj karijeri. Ericsson Nikola Tesla Summer Camp je platforma na kojoj mogu rasti i razvijati se kao profesionalci“, rekao je nasl. prof. dr. sc. Darko Huljenić, voditelj ENT Summer Campa, i dodao: „Studenti koji svojim radom na projektu pokažu profesionalan odnos prema poslu dobrodošli su nastaviti raditi kod nas na sličnim ili ponekad istim temama, a kasnije postati naši zaposlenici. Iskustvo tijekom Summer Campa korisno je za obje strane: studenti mogu procijeniti svoj interes za rad u našoj kompaniji, a kompanija može procijeniti studente kao potencijalne zaposlenike. Obostrano iskustvo je najbolji pokazatelj za daljnje korake u izboru karijere.“

Ericsson Nikola Tesla Summer Camp postao je brend koji simbolizira uspješnu suradnju obrazovnog sektora i biznisa. Mladim stručnjacima omogućava razvoj znanja i vještina te stjecanje iskustva rada na zanimljivim projektima razvoja suvremene tehnologije koji su im odlična referenca u životopisu, a mnogima od njih je i prvi susret s budućim poslodavcem.

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice