Novosti


O budućnosti edukacije menadžera

  Kategorije: Događanja

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević sudjelovala je na Kongresu menadžera „Lideri budućnosti“ koji je 5. listopada 2023. godine održan u Opatiji u organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.
Teme kongresa bile su razvoj tehnologija i primjena umjetne inteligencije, obrazovanje i osposobljavanje generacije Z (rođeni između 1997. i 2012. godine), kako se prilagoditi novoj generaciji, biti uspješan poduzetnik i menadžer te istovremeno uspješno uskladiti poslovne i obiteljske obaveze.

Jedan od panela u okviru kongresa bio je posvećen generaciji Z, koja trenutno čini 25% svjetske populacije i više od 1/3 zaposlenika. Na panelu "Budućnost edukacije menadžera - generacija Z" koji je moderirao prof. dr. sc. Mislav Omazić, sudjelovala je predsjednica Ericssona Nikole Tesle. Istaknula je kako će generacija Z u skoroj budućnosti imati ključnu ulogu u transformacijskim procesima svih industrija i društva. To je generacija koja je kolokvijalno rečeno rođena s mobitelom u džepu, koja u svaku organizaciju donosi digitalne vještine. Iskustva Ericssona Nikole Tesle s pripadnicima generacije Z potvrđuju kako se radi o generaciji koja traži otvorenu komunikaciju, česte i kvalitetne povratne informacije, cijeni lidere s integritetom, teži tome da radi na poslovima koji imaju pozitivan učinak na širu zajednicu te je usmjerena na održivost u svim sferama života. Kompanija njeguje uključivu sredinu koja poštuje različitosti i potiče međusobno razumijevanje što potvrđuje kvalitetna suradnja različitih generacija zaposlenika. Posebno je vrijedan kompanijski sustav mentorstva koji novim zaposlenicima omogućava brzu i efikasnu integraciju u novu sredinu, ali i ljudsku, kolegijalnu podršku.
Predsjednica se osvrnula i na dugu i uspješnu suradnju Ericssona Nikole Tesle i akademske zajednice kroz Summer Camp i brojne druge zajedničke projekte kojima kompanija nastoji podići kvalitetu ICT obrazovanja te kroz taj proces prepoznati potrebe generacije Z, ali i omogućiti novim generacijama da  upoznaju naš način rada, područja kojima se bavimo te ih uključiti da uz kvalitetno mentorstvo rade s našim timovima na inovativnim projektima.
Iako je svaka generacija rasla, školovala se i razvijala u različitom okruženju istaknula je kako je najbolja poveznica među svim generacijama zaposlenika kontinuirano učenje, usvajanje novih znanja i vještina, timski rad i snažna organizacijska kultura s jasno definiranim vrijednostima.

Uz predsjednicu Ericssona Nikole Tesle, na panelu sudjelovali su Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV, Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a, Stjepan Orešković, većinski vlasnik M+ Grupe i predsjednik Nadzornog odbora IEDC Bled School of Management te Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaopreme.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice