Novosti


Još jedna nagrada u području korporativnog upravljanja i održivog poslovanja

  Kategorije: Događanja

Na konferenciji “Korporativno upravljanje i održivo poslovanje – put u klimatsku tranziciju”, Ericssonu Nikoli Tesli je dodijeljena nagrada za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja u 2022. u kategoriji društvo s Redovitog tržišta.


Jutarnji list i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) već šestu godinu za redom organiziraju ovaj gospodarski skup kojem je cilj raspraviti o izuzetnoj važnosti kvalitete korporativnog upravljanja za pojedinačni poslovni uspjeh i za opći gospodarski rast. Na ovogodišnjoj konferenciji održanoj 24. listopada 2023. u Zagrebu, prvi je puta partner konferencije bio KPMG, a poseban naglasak je bio na održivosti i povjerenju u izazovnim vremenima. 

Okupljenima su se uvodno obratili dr. sc. Marko Primorac, ministar financija, dr. sc. Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Daniel Lenardić, partner i član Uprave KPMG Hrvatska i glavni urednik „Jutarnjeg lista“ Goran Ogurlić.
Rezultate Godišnjeg izvještaja o korporativnom upravljanju za 2022. predstavio je Jurica Jednačak, član Upravnog vijeća Hanfe. Uslijedila je svečana dodjela priznanja društvima za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja u 2022. na kojoj je Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljena nagrada za najbolju usklađenost u kategoriji društvo s Redovitog tržišta.

Prilikom preuzimanja nagrade u ime Ericssona Nikole Tesle, Milan Živković, direktor strategije i razvoja poslovanja, zahvalio je Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga što je dodjelom priznanja dala dodatni značaj i poticaj domaćim kompanijama da unaprijede svoje načine rada i prakse te naglasio: “Za nas su postupanje u skladu s etičkim postulatima i integritetom te poštivanje visokih načela u svemu što radimo sastavni dijelovi kompanijske kulture. Permanentno unaprjeđujemo i razvijamo sustav korporativnog upravljanja sukladno najvišim standardima i najboljim praksama.” 

Na konferenciji je održana i panel-rasprava “Novi korporativni standardi i održivost”, prije koje je Goran Mazar iz KPMG-a održao uvodnu prezentaciju “ESG kao prilika za povećanje otpornosti i stvaranje novih potencijala rasta”. 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice