Novosti


Naša tehnološka rješenja za potporu održivosti na međunarodnoj konferenciji

  Kategorije: Događanja Portfelj

Rješenje Ericssona Nikole Tesle e-Okoliš i neke od implementiranih projekata na međunarodnoj je konferenciji “Izgradimo održivu BiH” predstavio Goran Kopčak, voditelj novih područja poslovanja i strateških inicijativa u kompaniji.

Konferenciju održanu 19. i 20. listopada u Sarajevu organizirala je udruga za zaštitu okoliša i upravljanje društvom ESG BH UZOD. Goran Kopčak je na konferenciji je prezentirao e-Okoliš rješenje Ericssona Nikole Tesle i implementirane projekte s naglaskom na industrijski segment i ESG funkcionalnosti kao tehnološku potporu novim obvezama nefinancijskog izvještavanja. Govoreći o izazovima s kojima se suočava industrija 4.0 uslijed korištenja tehnologija za povećanje učinkovitosti i proizvodnje istaknuo je rizike negativnog utjecaja na okoliš poput onečišćenja vode i narušavanja prirodnog ekosustava, što rezultira smanjenjem biološke raznolikosti. Implementacija e-Okoliš rješenja Ericssona Nikole Tesle pomaže industriji u minimiziranju takvih rizika, usklađenosti s regulatornim i zakonskim aktima u domeni očuvanja okoliša, automatizaciji procesa nadzora okolišnih parametara te je podrška ekološki održivom poslovanju i gospodarskom razvoju. Rješenje je primjenjivo i za potporu smanjenju negativnih utjecaja na okoliš u urbanim sredinama, ali i na površinske ekosustave u zaštićenim prirodnim područjima.

U sklopu konferencije održana je i panel diskusija „BiH u svjetlu novih EU okolišnih obaveza“ na kojoj je Goran Kopčak kao predstavnik kompanije sudjelovalo s ostalim sudionicima iz javnog i privatnog sektora u diskusiji o izazovima koje novi standardi stavljaju pred industriju te dao pregled funkcionalnosti našeg e-Okoliš rješenja koje im mogu u tome pomoći.   

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice