Novosti


Prometna rješenja za humanije gradove

  Kategorije: Događanja

U drugoj polovici listopada u Novom Sadu održana je međunarodna konferencija „Towards a Human City" na temu kako osigurati bolju mobilnost u gradovima. Naša kompanija nudi ICT rješenja i u ovom području pa smo aktivno sudjelovali na ovoj konferenciji.

Konferencija je okupila većinom predstavnike akademske zajednice s prometnih fakulteta iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, uz predstavnike gradskih uprava , predstavnike međunarodnog udruženja Transport Community te kompanija i projektnih ureda iz ovog područja.
Naš stručnjak Mario Lovreković sudjelovao je na panelu “Reshaping Urban Mobility” gdje je govorio razvoju inteligentnih transportnih sustava i izazovima u ovom području posebice se osvrnuvši na EU direktive, standarde i norme, uz usporedbu s telekomunikacijskim tržištem. Predstavio je i značajnije infrastrukturne projekte u Hrvatskoj poput automatskog upravljanja prometom u Splitu u čemu značajnu ulogu ima naša kompanija. Istaknuo je kako korisni podaci i njihovo prikupljanje, pohranjivanje, obrada i dostup mogu pozitivno utjecati na urbanu mobilnost te olakšati prometovanje poput primjerice rutnih vodiča i pametnog upravljanja prometom.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice