Novosti


Sudjelovali smo na „Danu hrvatske obrambene industrije“

  Kategorije: Događanja

Povodom 20 godina Zajednice obrambene industrije, Hrvatska gospodarska komora organizirala je 7. studenog u Zagrebu konferenciju Dan hrvatske obrambene industrije. Na konferenciji je sudjelovao Hrvoje Benčić, direktor jedinice Rješenja i usluge za kupce u Ericssonu Nikoli Tesli.

Događanje je održano uz pokroviteljstvo Ministarstva obrane, s ciljem poticanja suradnje svih u sektoru obrambene industrije te isticanja važnosti Hrvatske u europskoj i globalnoj obrambenoj zajednici. Konferencija je obuhvatila tri ključne teme: novo poglavlje europske obrambene politike, odgovore obrambene industrije na suvremene ugroze te NATO i gospodarstvo, tj. mogućnosti suradnje s NATO agencijom za komunikacije i informacije.

U panelu „Odgovori obrambene industrije na suvremene ugroze“, koji je moderirao Zvonko Orehovac, profesor na Veleučilištu Velika Gorica sudjelovali su Hrvoje Benčić, direktor jedinice Rješenja i usluge za kupce u Ericssonu Nikoli Tesli, Goran Leci, predsjednik Uprave KONČAR – Digitala, Tomislav Krolo, izvršni direktor tvrtke Orqe i Mirko Šundov, savjetnik uprave DOK-ING-a. Hrvoje Benčić je istaknuo da Ericsson Nikola Tesla ima dugu tradiciju suradnje s javnim sektorom u različitim područjima koja su od nacionalne važnosti: „Implementirali smo brojna rješenja koja su važna za sigurnost RH poput centra 112, Upravljačko nadzornog centra za Ministarstvo unutarnjih poslova te platformu za pomoć u odlučivanju u nadzoru Zelenih granica. Kao tržišni lider u isporuci naprednih pouzdanih komunikacijskih mreža i važan čimbenik u globalnom razvoju 5G tehnologije idealno smo pozicionirani da svoja znanja i snažan kompanijski tim uključimo u daljnjem razvoju nacionalne sigurnosti.

Dodao je da javna sigurnost sve više ovisi i o implementaciji inovativnih tehnologija za zaštitu građana od ugroza koje se mogu prevenirati: „Sva područja djelovanja javne sigurnosti mogu se unaprijediti upotrebom suvremenih tehnologija koje poboljšavaju vrijeme odgovora i povećavaju svakodnevnu učinkovitost u sustavu. S mission-critical širokopojasnim pristupom, timovi za javnu sigurnost i relevantni kontrolni i komandni centri mogu učinkovitije međusobno komunicirati, prenositi važne podatke na siguran način, čime se svjesnost o situaciji podiže na višu razinu, te na temelju takvih ulaznih podataka mogu donositi puno kvalitetnije odluke.“

Kompanijske komunikacije

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice