Novosti


Nastup na FuturZ kongresu

  Kategorije: Događanja

U Opatiji je početkom studenog održan kongres „Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015. – 2030. - Futur Z“. Na okruglom stolu sudjelovao je naš stručnjak Darko Gvozdanović.

Na kongresu, koji je organiziralo Hrvatsko društvo za poslovnu etiku i zdravstvenu ekonomiku Hrvatskog liječničkog zbora, obrađen je niz tema važnih za funkcioniranje hrvatskog sustava od statusa reforme koje je predstavio ministar zdravstva dr. Vili Beroš do korištenja umjetne inteligencije u području zdravstva.

Na okruglom stolu s temom „Futurizacija zdravstva - umjetna inteligencija u digitalizaciji zdravstva" sudjelovao je i naš stručnjak Darko Gvozdanović, voditelj poslovnog područja eZdravlje. Nagasio je važnost i veliku vrijednost podataka kojima se upravlja u središnjem dijelu sustava CEZIH i naveo nekoliko značajnih arhitekturnih značajki sustava CEZIH kojima se jamči točnost i sveobuhvatnost prikupljenih podataka. Također, istaknuo je da su eKarton te Portal zdravlja jedne od najviše korištenih usluga u sustavu eGrađani te predložio nekoliko načina korištenja podataka kojima bi se mogla povećati učinkovitost pružanja zdravstvene zaštite, ali i uvesti umjetnu inteligenciju u svakodnevne aktivnosti. Na nekoliko panela od strane predstavnika Ministarstva zdravstva RH naglašeno je i da je CEZIH kao središnji IT sustav u našem zdravstvu jedan od najkompleksnijih i najsveobuhvatnijih sustava za razmjenu informacija u zdravstvu, a s kakvim se većina europskih zemalja ne može pohvaliti.

Ovo jedinstveno događanje u RH i regiji omogućilo je odličnu interakciju svih dionika zdravstvenog sustava, stručnih udruga i isporučitelja rješenja u ovom području, kao i medija koji su bili zastupljeni u velikom broju.

Kompanijske komunikacije

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice