Novosti


Nagrada Indeks DOP-a Ericssonu Nikoli Tesli

  Kategorije: Priznanja


Na Osmoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju (DOP) koja se održala 1. prosinca u Hotelu Esplanade Zagreb, u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) dodijeljene su nagrade Indeks društveno odgovornog poslovanja (DOP-a). Zahvaljujući strateškom i cjelovitom pristupu, naša je kompanija nagrađena već šesti put.

Nagrada Indeks DOP-aNagrada Indeks DOP-a nastala je kao zajednička inicijativa Hrvatske gospodarske komore (HGK) i HR PSOR-a sa ciljem da se istaknu hrvatske tvrtke koje primjenjuju društvenu odgovornost kroz sva područja svog djelovanja i prema svim interesnim skupinama. Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih. Ove godine Indeks se dodjeljuje devetu godinu za redom.
 
U kategoriji velikih poduzeća dobitnik velike nagrade Indeksa DOP-a za postignuća u primjeni prakse društvene odgovornosti je Ericsson Nikola Tesla. 
 
U kategoriji srednjih poduzeća dobitnik nagrade je Vivera, u kategoriji malih poduzeća nagrađen je DVOKUT-ECRO, a u kategoriji javnih poduzeća dobitnik je Plovput. Za područje odgovorne politike i prakse u radnoj okolini dobitnik nagrade je CEMEX Hrvatska, a za odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem dobitnik nagrade je Regeneracija. Za društveno odgovorne odnose sa zajednicom nagrađen je Hrvatski Telekom. Nagrada za najveći napredak dodijeljena je AD Plastik-u, a novitet ovogodišnje konferencije je kategorija Posebne nagrade za ljudska prava, koja je uručena Podravci. 
 
Snježana Bahtijari, direktorica Marketinga i komunikacija (uključujući DOP), preuzimajući nagradu u ime kompanije, nije skrivala zadovoljstvo što nagrada Indeks DOP-a, za različite kategorije, ide u kompaniju Ericsson Nikola Tesla već šesti put.  Ujedno je istaknula važnost društveno odgovornog poslovanja kao strateškog koncepta koji je inkorporiran u svakodnevni način rada Ericssona Nikole Tesle  i svih njenih zaposlenika prema svim zainteresiranim stranama.

Indeks DOP-a

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice