Novosti


Ericsson preuzima Microsoftov Mediaroom

  Kategorije: Portfelj Ugovori


Ericsson je s Microsoftom dogovorio preuzimanje njegove kompanije Mediaroom namijenjene rješenjima za TV. Ovim će potezom Ericsson postati vodeći isporučitelj rješenja za IPTV i isporuku sadržaja na različite zaslone, uz tržišni udio od preko 25%. Završetak preuzimanja očekuje se tijekom druge polovice 2013. godine.

Sjedište tvrtke Mediaroom je u gradu Mountain View u Kaliforniji,a zapošljava preko 400 zaposlenika širom svijeta.

Microsoftov Mediaroom je u pozadini mnogih svjetskih TV usluga poput AT&T-ovog U-verse®, Entertain Deutsche Telekoma, Telefonice, TELUS Optik TV(TM) i Swisscoma. TV usluge podržane ovom tehnologijom nude se na više od 22 milijuna set top box uređaja širom svijeta.

Procjenjuje se da će globalno IPTV tržište doseći 76 milijuna pretplatnika 2013. godine, uz prihode od 32 milijarde dolara te porasti na 105 milijuna korisnika, uz prihode od 45 milijardi dolara 2015. godine.

Cjelokupni Ericssonov portfelj za medijska rješenja u TV i video području, u kombinaciji s daljnjim fokusom na potrebe potrošača, bit će odličan temelj za osiguravanje usluga krajnjim korisnicima. Važnost video distribucije za kupce i njihove korisnike sve će više rasti sa sve većim brojem LTE mreža i korisnika pametnih telefona.

Ericsson već primjećuje da se promjena ponašanja TV korisnika odvija brže nego ikad. Brzina inovacija i inteligentnih rješenja zaslužni su za razvoj ovog područja koji će nastaviti pogoniti industriju kako konvergencija postaje stvarnost pa ovaj razvoj uključuje ponovno promišljanje svih uključenih strana.

Najnoviji potez je daljnja potvrda Ericssonovog liderstva u medijskoj industriji, tri puta ovjenčanog Emmy nagradom, koji njegovim kupcima omogućuje jedinstveni TV doživljaj na bilo kojem mjestu te obuhvaća cijeli medijski vrijednosni lanac, od kamere do potrošača.

Ovaj ugovor treba još dobiti uobičajeno regulatorno odobrenje. Mediaroom će biti dio Poslovne jedinice Rješenja za podršku.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle


   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice