Novosti


Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvom tromjesečju 2013. godine

  Kategorije: Investitori Poslovni rezultati


Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle: „Tijekom prvog tromjesečja Ericsson Nikola Tesla nastavio je uspješno poslovati, usmjerivši se na provedbu strateških prioriteta. U našem stalnom fokusu su i aktivnosti vezane za poboljšanje učinkovitosti te optimizaciju troškova kako bi povećali profitabilnost i tržišnu konkurentost. Ostvarili smo solidan rast prihoda od prodaje u iznosu od 35% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prihodi od prodaje bilježe rast u svim tržišnim segmentima.”

Posebno me raduje daljni nastavak dobre poslovne suradnje s našim partnerima i kupcima u regiji i nove poslovne prilike na tržištima Zajednice Neovisnih Država gdje su u tijeku intenzivne prodajne aktivnosti. Na domaćem tržištu, kao i na Ericssonovom tržištu, također je zabilježen pozitivan trend.

Operativna dobit bilježi porast od 34%, dok je neto dobit veća za 37% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Povrat od prodaje (ROS) bilježi porast na 14,8%. Ukupna novčana sredstva uključujući kratkoročnu financijsku imovinu krajem tromjesečja ostala su na razini 2012. i iznose 651 milijun kuna. Novčani tok od poslovnih aktivnosti je pozitivan, prvenstveno kao rezultat promjena u obrtnom kapitalu. Kompanija ima bilancu s ukupnom imovinom od 1.196,8 milijuna kuna te udjelom vlastitog kapitala u ukupnoj imovini od 67,2%.

Naši strateški prioriteti usmjereni su na područje s potencijalom za rast poput mobilnog širokopojasnog pristupa internetu, usluga te operativnih i poslovnih sustava podrške. Očekujemo daljnji snažan porast podatkovnog prometa u mobilnim mrežama, generiran značajnim porastom broja mobilnih korisničkih uređaja, kao i povećanim korištenjem interneta. Industrijski trendovi daju zamah našoj strategiji iako na nekim tržištima možemo očekivati neizvjestost vezanu uz makroekonomska kretanja.

Vizija umreženog društva te transformacijska uloga ICT-a na sve segmente društva bila je u fokusu Svjetskog kongresa mobilnih komunikacija u Barceloni. Na ovom najznačajnijem događanju posvećenom mobilnim komunikacijama naša kompanija je sudjelovala s dva rješenja. Riječ je o prototipu RPM (Remote patient monitoring) na IPTV-u koji povezuje Ericsson Mobile Health i Ericssonov IPTV portal Avalanche te o m2m (machine to machine) komponenti za integraciju komunikacije uređaja i usluga dodane vrijednosti (Service Enablement component) za američkog operatora AT&T.“ 

Ove godine obilježavamo 60 godina partnerstva i suradnje Ericssona i Ericssona Nikole Tesle. Ovaj model suradnje i partnerskih odnosa predstavlja primjer uspješnog strateškog povezivanja, sinergije i koristi za obje strane. Ovim povodom kompaniju su posjetili švedski kraljevski par, Predsjednik RH te ministri u Vladi RH. U okviru službenog izaslanstva Kraljevine Švedske, kompaniju je posjetio i ministar vanjskih poslova, ministrica okoliša, predsjednik i izvršni direktor korporacije Ericsson, Hans Vestberg te delegacija švedskih gospodarstvenika.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle 

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice