Novosti


Ericssonove upravljane usluge danas opslužuju milijardu krajnjih korisnika

  Kategorije: Tehnološki noviteti Trendovi


Mreže kojima upravljane usluge pruža Ericsson danas opslužuju značajnu brojku od milijardu korisnika. Kao neosporni lider u upravljanim uslugama, Ericsson je dosada potpisao više od 300 ugovora širom svijeta. Trend da korisnici žele stalnu širokopojasnu povezanost s bilo kojeg mjesta te vrhunski korisnički doživljaj nastavlja pokretati potražnju za upravljanim uslugama.

U sve umreženijem društvu, sve veći broj uređaja koristi širokopojasne veze za isporuku niza atraktivnih komunikacijskih i multimedijskih usluga bilo kada i bilo gdje. Čak i sve naprednija mrežna rješenja susreću se s izazovom superiornih performansi, a prirodno rješenje za operatore je ugovaranje upravljanih usluga s partnerima koji preuzimaju odgovornost za aktivnosti poput rada i upravljanja mrežama.

Kao vodeći svjetski osiguravatelj komunikacijske tehnologije i usluga, Ericsson ima pionirsku ulogu u upravljanim uslugama u području telekomunikacija te nastavlja biti predvodnik u ovom području. S više od 15 godina iskustva u upravljanju mrežama koje karakterizira više isporučitelja i više tehnologija Ericsson je industrijalizirao koncept isporuke upravljanih usluga brojnim operatorima putem vrsnih centara za isporuku usluga te snažne uslužne organizacije na terenu.

Rad mreže tradicionalno zauzima ključno mjesto u osiguravanju komunikacijskih usluga. Tijekom proteklog desetljeća ostvarivanje ove funkcije se mijenjalo. U razdoblju uvođenja 3G, LTE (4G) i drugih velikih inovacija, mnogi operatori su se odlučili odabrati isporučitelje za upravljanje novom ili postojećom tehnologijom. Ukoliko se žele izdići iznad konkurencije, operatori se moraju usredotočiti na nalaženje novih načina pokretanja poslovnih inovacija te poboljšavanja korisničkog iskustva njihovim klijentima.

Ericsson je, s namjerom ostvarivanja navedenih ciljeva, vodio razvoj modela upravljanih usluga temeljenih na iskustvu korisnika (Experience Centric Managed Services model), koji operatorima nudi prednosti poput stalnog poboljšavanja usluga, smanjenog vremena do izlaska na tržište, dostupa do tehničkih kompetencija te usredotočenja na iskustvo korisnika. Ovaj pristup rezultira zadovoljnim korisnicima, njihovom većom lojalnošću, većim prosječnim prihodom po korisniku te troškovno učinkovitijim radom.

Magnus Mandersson, izvršni potpredsjednik i čelni čovjek poslovne jedinice globalne usluge kaže: "Vrlo smo ponosni na milijardu korisnika, jer ovo predstavlja naše vodstvo u upravljanim uslugama. Ovaj smo cilj postigli povjerenjem naših kupaca na temelju visokih performansa rada mreža i procesa te naših stručnjaka koji su samo srce Ericssonovog poslovanja u području usluga. Ovo je samo jedno od putovanja na koje smo krenuli. Sljedeći korak je tranzicija s tradicionalnih upravljanih usluga na model upravljanih usluga temeljenih na iskustvu korisnika.

Ericsson je, da bi postigao ovako značajne brojke, investirao više od milijardu američkih dolara u alate, metode i procese u područje isporuke usluga te uspostavio niz globalnih centara za isporuku usluga koji daljinski isporučuju upravljane usluge velikom broju mreža širom svijeta.

Upravljane usluge vezane su uz ljude i kompetencije i tijekom godina je više od 25.000  zaposlenika operatora postalo dio Ericssona. Ericsson stalno traži nove načine da pomogne svojim kupcima da njihove korisnike stave na prvo mjesto. Vjerujemo da, uz unaprjeđenje inovacija, agilnosti i brzine, upravljane usluge mogu operatorima omogućiti da se usredotoče na specijalizaciju i veću pažnju posvete korisničkom iskustvu i odnosu s klijentima.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice