Novosti


Ericsson preuzima vodeću kompaniju za medijske usluge Red Bee Media

  Kategorije: Portfelj Trendovi


Ova akvizicija podržava Ericssonovu strategiju rasta na tržištu usluga odašiljanja te korištenja liderstva u tehnologiji i uslugama s ciljem pomoći kompanijama koje bave odašiljanjem i vlasnicima sadržaja u konvergenciji video sadržaja i mobilnosti.

Ericsson, vodeći svjetski isporučitelj komunikacijskih tehnologija i usluga objavio je namjeru preuzimanja Red Bee Media, vodeće kompanije za medijske usluge, sa sjedištem u UK.
Akvizicija, koju još moraju odobriti regulatorna tijela, će rezultirati s 1.500 visokostručnih zaposlenika, kao i postrojenja vezanih uz medijske usluge i aktivnosti u UK, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Australiji. Ovo će daljnje ojačati Ericssonovo poslovanje u području usluga odašiljanja koje je započelo 2007. godine te prošireno 2012. godine akvizicijom Technicolorove jedinice za usluge odašiljanja.

Od osnutka 2005. godine, Red Bee Media je zauzeo snažnu poziciju u različitim granama poslovanja te uz rastući broj kupaca širom svijeta. Ova kompanija isporučuje niz medijskih usluga, od upravljanja medijskim sadržajima do distribucije i objave video sadržaja, metadata usluga, usluga višejezičnog pristupa te kreativnih usluga najznačajnijim kompanijama u području odašiljanja te platformama za širokopojasni pristup.

TV i medijska industrija prolazi golemu promjenu pod utjecajem potražnje korisnika za atraktivnim i interaktivnim usluga koje mogu u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu koristiti. Kombinacija komunikacijskih, širokopojasnih i medijskih tehnologija te korištenje IP i mobilnih mreža će omogućiti takva iskustva i nove mogućnosti u ovom ekosustavu.

Nove usluge se šire i redefiniraju način na koji korisnici doživljavaju zabavu te postavljaju nove zahtjeve na poslovanje s aspekta ekonomije i kreativnosti, bilo da se radi o kompanijama koje se bave odašiljanjem, telekomunikacijama ili drugim medijskim tvrtkama. Prema Ericssonovom izvještaju o mobilnosti iz lipnja 2013. godine, video sadržaji najviše pridonose prometu u mobilnim mrežama te Ericsson predviđa rast na godišnjoj razini od 60 posto do kraja 2018. godine.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


  Na vrh stranice