Novosti


Italgas odabrao korporaciju Ericsson za pametno mjerenje

  Kategorije: Ugovori


Italgas, vodeći distributer prirodnog plina u Italiji uz oko 6 milijuna kupaca, izabrao je Ericssonovo rješenje za pametno mjerenje za njegove industrijske kupce. Ovo će Italgasu osigurati transformaciju tehnologije i procesa u automatizaciji mjerenja i kontrole. Ericssonovo rješenje omogućit će prvi sustav za napredna mjerenja te praćenje na tržištu plina u Italiji.

Italgas, dio Snam Rete Gas, vodeći distributer prirodnog plina u Italiji uz oko 6 milijuna kupaca, izabrao je Ericssonovo rješenje za pametno mjerenje za njegove industrijske kupce. Ovo će Italgasu osigurati transformaciju tehnologije i procesa u automatizaciji mjerenja i kontrole. Ericssonovo rješenje omogućit će prvi sustav za napredna mjerenja te praćenje na tržištu plina u Italiji.

Ericssonovo rješenje omogućuje prikupljanje podataka od plinomjera te transfer u Italgasovu internu IT okolinu. Također omogućuje prikupljanje događaja u mreži, rukovanje naredbama, konfiguraciju mreže te daljinsko praćenje naprednih plinomjera različitih proizvođača u stvarnom vremenu.

Italgasova odluka da značajne resurse investira u ove inovativne procese odgovor je na nedavnu reformu sektora distribucije plina u Italiji koja nagrađuje kompanije koje spajaju bolju integraciju resursa, troškovnu učinkovitost te tehnološke inovacije. Italgas transformira mnoge manualne aktivnosti u automatske uz daljinsko upravljanje što donosi bolju kvalitetu usluge te niže troškove.
Uvođenje pametnih sustava mjerenja stimulira se u EU različitim zakonskim odredbama. S obzirom da je talijansko regulatorno tijelo za električnu energiju i plin donijelo odluku da 60 posto rezidencijalnih plinomjera te 100 posto industrijskih mora do kraja 2018. godine biti daljinski upravljano, Italgas je već surađivao s Ericssonom na izgradnji i integraciji sustava za napredno upravljanje mjerenjem, praćenje te upravljanje podacima u postojeće sustave za 150.000 velikih i industrijskih kupaca.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla kao članica korporacije Ericsson i u području pametnog mjerenja sudjeluje u važnim istraživačko-razvojnim aktivnostima, a kompanijski stručnjaci sudjeluju na projektima širom svijeta.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice