Novosti


e-Biz 2014 o izazovima e-Poslovanja

  Kategorije: Događanja Portfelj


Konferencija e-biz 2014 bila je posvećena  potrebnim preduvjetima, iskustvima i zaštiti u sustavima e-Poslovanja poput trgovine, proizvodnje, nabave, prodaje, zdravstva i uprave. U okviru dana e-Zdravstva, kompanijski stručnjaci Darko Gvozdanović i Mario Ravić predstavili su prednosti upotrebe  e-Kartona i m-Zdravstva u praćenju zdravstvenog stanja kroničnih pacijenata.

Mario RavićNa konferenciji e-biz 2014, posvećenoj e-Poslovanju, govorilo se o potrebnim elementima, uvjetima, iskustvima, ali i o zaštiti u sustavima e-Poslovanja poput trgovine, proizvodnje, nabave, prodaje, zdravstva i uprave. U okviru dana e-Zdravstva, kompanijski stručnjaci Darko Gvozdanović i Mario Ravić predstavili su prednosti upotrebe  e-Kartona i m-Zdravstva u praćenju zdravstvenog stanja kroničnih pacijenata.

Darko GvozdanovićUvodni panel o e-Zdravstvu moderirala je Tatjana Prenđa Trupec, nova zamjenica ravnatelja  HZZO-a koja je izložila očekivane buduće korake u daljnjoj informatizaciji. Naime, visoka razina informatizacije u Republici Hrvatskoj, ostvarena kroz CEZIH, bit će uskoro dodatno unaprijeđena implementacijom središnjeg elektroničkog zdravstvenog zapisa tzv. e-Kartona. Hrvatska je u razvoju e-Zdravstva napravila tri velika koraka: eRecept, eUputnicu i eNaručivanje. Idući veliki korak je produljenje dohvata e-Uputnice i e-Recepta te ulazak u bolnice. Darko Gvozdanović predstavio je e-Karton, važnu kariku nadogradnje još uspješnijeg sustava.

Na liječenje kroničnih bolesti širom svijeta u prosjeku se investira 70-80 posto zdravstvenog budžeta. Pametne mobilne tehnologije, razvoj senzorskih tehnologija te upravljanje podacima iz različitih uređaja omogućuju usredotočenost na praćenje kroničnih bolesnika izvan zdravstvenih institucija.

Mario Ravić prezentirao je Ericssonova rješenja u području mobilnog zdravstva te naglasio kako m-Zdravstvo omogućuje podršku pacijentima smještenim i izvan zdravstvenih institucija. Implementacija usluga m-Zdravstva, kroz organizacije patronaže ili njege u kući, važan je korak u transformaciji cjelokupnog sustava i njegovoj orijentaciji prema pacijentima.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice