Novosti


Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvom tromjesečju 2014. godine

  Kategorije:


Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle:
"Unatoč trenutačnom tržišnom okruženju, Ericsson Nikola Tesla nastavio je solidno poslovati i u  prvom tromjesečju ove godine. Ostvaren je značajan porast prihoda od prodaje na domaćem tržištu od 37%. Ericssonovo tržište i dalje bilježi pozitivan trend i porast prihoda sukladno planovima. Međutim, ukupni prihodi od prodaje manji su 5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine kao posljedica manjih prihoda od prodaje na ostalim izvoznim tržištima. Uslijed političke i gospodarske nesigurnosti u zemljama u kojima tradicionalno ostvarujemo dobre izvozne rezultate došlo je do usporavanja i odgađanja investicija operatora.

Ostvarili smo neto dobit od 34,1 milijun kuna što predstavlja 10,8% povrata od prodaje. Tromjesečje smo zaključili sa solidnom bilancom i udjelom vlastitog kapitala u ukupnoj imovini od 69%. Ukupna novčana sredstva uključujući kratkotrajnu financijsku imovinu krajem tromjesečja iznose 523,2 milijuna kuna, što čini 51% ukupne imovine. Zahvaljujući zdravoj financijskoj situaciji i visokoj razini likvidnih sredstava, dioničarima Društva i ove godine možemo osigurati iznimno visok povrat od ulaganja.

Ostajemo usmjereni na jačanje naše pozicije i prodaju u novim i ciljanim područjima za telekom operatore (4GIP, OSS/BSS, TV i medijska distribucija, dizajn i optimizacija mreža te usluge upravljanja mrežama - „managed services”) te u segmentu industrije i društva (zdravstvo, e-poslovni sustavi, sigurnost). I dalje smo usmjereni na operativnu učinkovitost, profitabilnost i upravljanje rizicima.

Ovogodišnji Mobile World Congress u Barceloni bio je središnje mjesto telekomunikacijske industrije za upoznavanje s rješenjima i aplikacijama koje pokazuju kakve sve mogućnosti budućnost nosi. Ericsson je predstavio niz noviteta, kao npr. iznimno brzi mobilni širokopojasni pristup, prva u svijetu rješenja u područjima LTE Advanced Carrier Aggregation i Coordinated Radio Access Network, Global Network Operations Center s podacima uživo iz stvarne mreže, najnovija postignuća u LTE Broadcastu te digitalnom potpisivanju. Osim predstavljanja Ericssonovog PSI Coverage rješenje implementiranog u Vipnetovoj mreži, prikazana su rješenja i aplikacije u čijoj su pripremi i razvoju sudjelovali i naši stručnjaci.

Istaknula bih da kroz inovacijske programe i procese te individualne ciljeve zaposlenika potičemo razvoj inovacijske organizacijske kulture. Pri tome stavljamo naglasak na dva glavna područja: unapređenje/rast poslovanja te unapređenje načina rada.
Na transformirajućem ICT tržištu, dobro smo pozicionirani kao pouzdan partner našim kupcima u prepoznavanju novih tržišnih prilika.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice