Novosti


Odlično zastupljeni na Telekom areni

  Kategorije: Događanja


Međunarodna konferencija Telecom, Media & Technology Arena 2014 okupila je u Cavtatu  vodeće stručnjake Jugoistočne Europe iz područja telekomunikacija. Kroz perspektivu regulatornih tijela i telekomunikacijskih tvrtki raspravljali su o budućim izazovima telekom industrije.

Nakon izlaganja predstavnika regulatornih tijela zemalja regije, uslijedio je okrugli stol o budućnosti TMT industrije. Evidentni su novi poslovni modeli i izvori prihoda u telekom industriji poput energije, bankarstva, zdravstvene zaštite, javnog sektora i sl., ali i novi poslovni subjekti poput OTT-a.

Okrugli stol o budućnosti TMT industrijeMilan Živković, direktor strategije i razvoja poslovanja Ericssona Nikole Tesle,  bio je jedan od panelista, uz predstavnike tvrtki AT Kearney Slovenija, Huawei CEE & NORDIC Region, Telenor Bank i Telecom Slovenija te je posebno naglasio:

- Svjedočimo intenzivnoj tranziciji ICT industrije i Ericssonova vizija umreženog društva postaje realnost. Primjena ICT industrije, temeljene na širkopojasnom pristupu, cloud rješenjima i mobilnosti, postaje najvažnija konkurentska prednost odnosno generator stvaranja nove vrijednost u mnogim drugim industrijama (financije, transport, energetika, zdravstvo itd.). Sukladno tome mijenja se industrijska paradigma: svjedočimo enormnom porastu podatkovnog prometa u mobilnim mrežama, pojavljuju se novi poslovni modeli (data-centric planovi, x-play i dr.) , kvaliteta i mogućnosti mrežne infrastrukture postaju najvažniji čimbenik zadovoljstva i lojalnosti korisnika, korisnička percepcija usluga direktno se povezuje s optimizacijom tehnoloških  parametara mrežne infrastrukture (unutarnje/aplikacijsko pokrivanje,) itd. Sve to predstavlja nove izazove za sve segmente ICT industrije, a prilagodljivost i brzina prihvaćanja promjena postaju ključni čimbenik uspjeha. 
 
Hrvoje Hadžić, menadžer za inovacije Ericssona Nikole TesleHrvoje Hadžić, menadžer za inovacije Ericssona Nikole Tesle, na okruglom stolu o digitalnoj ekonomiji govorio je o načinu na koji inovacije mijenjaju poslovanje:

- Uvjerenje da samo male kompanije i startup-ovi mogu inovirati nije istina. Organiziranost i uhodanost velikih kompanija je znatna prednost prilikom implementacije odabranih ideja, što je obično i najkritičnija faza realizacije ideja.
Istaknuo je važnost malog poduzetništva i obrazovnog sustava za njegovanje inovativnosti na široj društvenoj razini, što se u konačnici vraća svim poslovnim subjektima, a tako i Ericssonu. Ericsson Nikola Tesla je razvio svoje poslovanje i rad s inovacijama prema izazovima 21. stoljeća te je danas, u regionalnim okvirima, kvalitetan primjer cjelovitog i kontinuiranog poticanja inovacija s gotovo tisuću inovacijskih prijedloga svojih zaposlenika na godišnjoj razini.

Ivan Lupić, menadžer za komunikacijske usluge Ericssona Nikole TesleZapaženo i vrlo motivirajuće predavanje održao je i Ivan Lupić, menadžer za komunikacijske usluge Ericssona Nikole Tesle , koji smatra kako je povezani svijet u kojem se trenutno nalazimo tek početak svega. Lupić je naglasio kako je u 2010. godini bilo 5 milijarde povezanih ljudi, a do 2020. godine će biti preko 50 milijardi povezanih uređaja. Ericssonova vizija o umreženom društvu bila je uvod u ciklus panela o promjenama u industriji medija jer je evidentno da digitalna i mobilna revolucija drastično utječe na masovne komunikacije.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice