Novosti


Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

  Kategorije: Događanja Investitori


U utorak, 27. svibnja  2014., u prostoru kompanije održana je Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. Na Skupštini je bilo prisutno 89.379.100 kuna dioničkog kapitala, odnosno 67,12 % ukupnog kapitala Društva, što je bilo dovoljno da Skupština može normalno raditi i donositi  pravovaljane odluke. Uz nazočnost javnog bilježnika, Skupštinu je vodila Snježana Bahtijari, predsjednica Skupštine koju je na tu funkciju imenovao Nadzorni odbor Društava.

Uz predstavnike dioničara i članove kompanijskog rukovodstva rad Skupštine pratili su Roland Nordgren, predsjednik Nadzornog odbora Društva te članovi Carita Jönsson, Ignac Lovrek, Dubravko Radošević i Zvonimir Jelić. Najvećeg pojedinačnog vlasnika, LM Ericsson, predstavljao je Tomas Malm.

Gordana KovačevićO poslovnim rezultatima ostvarenim u 2013. te strategiji i izgledima u 2014. nazočnim dioničarima govorila je  mr. sc. Gordana Kovačević, direktorica Društva.

Direktor Financija Rafal Rybkowski dioničarima je prezentirao financijske rezultate i pokazatelje koje je Društvo ostvarilo u prošloj godini. Pozitivno mišljenje revizorske kuće PricewaterhouseCoopers o poslovanju Društva u 2013. pročitao je predstavnik revizora John Gašparac, a član i predstavnik zaposlenika u Nadzornom odboru Zvonimir Jelić pročitao je Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva za 2013.

Glavna skupštinaNa Skupštini je odlučeno da se svim dioničarima Društva isplati redovna dividenda u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredna dividenda od 300 kuna po dionici, odnosno ukupno 320 kuna po dionici iz rezerve koja je izdvojena iz zakonskih rezervi kao višak iznad propisanih 5% dioničkog kapitala, zadržane dobiti iz 2004., 2010., 2011. i 2012. te dijela dobitka ostvarenog u financijskoj godini 2013. Dividenda će se isplatiti 17. lipnja 2014. (payment date) svim dioničarima Društva koji 03. lipnja 2014. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva.

SudioniciOdlučeno je da se dobitak Društva za financijsku godinu 2013. u iznosu od 143.859.131,22 kn rasporedi za isplatu dividende u iznosu koji nedostaje nakon uporabe neraspoređenog zadržanog dobitka, rezerve za trezorske dionice u iznosu od 10.000.000,00 kuna te da se  ostatak prebaci u zadržanu dobit.

Dioničari su odlučili da se nakon što mu je istekao mandat, član Nadzornog odbora Dubravko Radošević ponovno izabere na istu funkciju na mandat od četiri godine.

Dioničari su odlučili dati razrješnicu direktorici Društva Gordani Kovačević kao i predsjedniku i članovima Nadzornog odbora Društva kako su vodili Društvo u 2013. Uz to, odlučeno je da se za revizora  poslovanja Društva za 2014. ponovno imenuje revizorska kuća PricewaterhouseCoopers d.o.o.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice