Novosti


MIPRO 2014

  Kategorije: Događanja Priznanja


Najveći nekomercijalni tehnološki skup u regiji koji se tradicionalno održava u Opatiji, svečano je otvoren 28. svibnja aktualnom panel raspravom na temu „Obrazovanje za 21. stoljeće“ u kojoj su svoja promišljanja, iskustva i prijedloge iznijeli ugledni gospodarstvenici  i meritorni sudionici iz obrazovnog sustava.

 
Premda je razgovor o (ne)usklađenosti obrazovnog sustava s potrebama društva u cjelini, ukazao na različite fokuse uglednih gospodarstvenika i sudionika iz znanstveno-obrazovnih institucija, svi su se usuglasili kako je našem školstvu  što prije potreban drastičan zaokret od usmjerenosti na memoriranje prema kreativnosti. Svoja promišljanja i iskustva iz prakse iznijeli su Vedran Mornar, predsjednik MIPRO-a,  Saša Zelenika, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta,  Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle,  Ivan Vidaković, čelnik Microsofta Hrvatska, Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara,  Slavko Vidović, osnivač i direktor Infodoma te Petar Biljanović, predsjednik Programskog odbora MIPRO-a. Tijekom rasprave, panelistima je upućeno  nekoliko zanimljivih pitanja i opservacija iz publike, a komentar predsjednice Ericssona Nikole Tesla kako nije dobro stalno razmišljati o onome što treba činiti, a istodobno to isto ne ostvarivati, nagrađen je pljeskom iz dvorane.

Tijekom protokolarnog otvorenja dodijeljene su nagrade i priznanja te Povelja MIPRO-a za izuzetan dugogodišnji doprinos razvoju informacijske i komunikacijske tehnologije, elektronike i mikroelektronike  te promicanje ideje i misli MIPRO-a  koja je ove godine pripala Gordani Kovačević. Od gotovo četiristo radova iz dvadesetak zemalja, među samo tri nagrađena  izdvojio se rad naših stručnjaka Damira Medveda  i Saše Vojvodića u suradnji sa Sašom Drezgićem s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, pod nazivom „Upotreba naprednih informacijskih sustava u kontekstu ubrzanja izrade studija izvodljivosti za potrebe izgradnje širokopojasne infrastrukture u RH“.  

Usprkos vidljivom, recesijskom smanjenju broja sudionika tijekom „udarnog dana“, deset znanstvenih i stručnih savjetovanja, ukupno šest  okruglih stolova, tri seminara, radionice, prezentacije i još puno drugih sadržaja, uz ugledne međunarodne goste, po 37. puta za redom potvrđuju istinski legitimitet MIPRO-a kao spone između gospodarstva i znanosti te bitan faktor razvoja ICT-a u ovom dijelu Europe.
 
Više o događanju pročitajte u lipanjskom broju Komunikacija…

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle
 



  MIPRO

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice