Novosti


Softcom 2014

  Kategorije: Događanja


Od 17. do 19. rujna u Splitu je održana 22. međunarodna znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama, SoftCOM 2014. Okupila je znanstvenike i stručnjake iz cijelog svijeta uz prijavljenih 159 radova autora iz 30 zemalja svijeta. I ove godine tehnički sponzor konferencije SoftCOM bila je najutjecajnija svjetska udruga za promicanje znanstvenog i stručnog rada na području elektrotehnike i računarstva ‐ IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) sa sjedištem u New Yorku.

Na svečanom otvorenju 17. rujna 2014. sudionike konferencije i uzvanike pozdravio je u ime organizatora prof.dr.sc. Dinko Begušić. Cijenjenom skupu su se također obratili izv. prof. dr. sc. Srdjan Podrug, dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, prof. dr. sc. Tomislav Kilić, prorektor Sveučilišta u Splitu, , mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, ravnatelj regulatorne agencije HAKOM Mario Weber, dr. sc. Siniša Krajnović, dopredsjednik i voditelj razvojno-istraživačke jedinice Radio kompanije Ericsson, te predstavnici Grada Splita i Splitsko‐dalmatinske županije. Zatim je pročitano pismo podrške ministra znanosti obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedrana Mornara.

Gordana Kovačević je u svom izlaganju govorila o Ericssonovoj viziji umreženog društva koje osnažuje ljude i gospodarstvo da ostvare svoj puni potencijal. U njegovom ostvarenju važnu ulogu ima istraživanje i razvoj, a organizatori ovog skupa su istinski partneri s kojima kompanija već dugi niz godina surađuje u ovom području. Ericsson Nikola Tesla ove godine obilježava 65. obljetnicu i od samih početaka uspješno surađuje s Ericssonom, a u svom radu uz navedenu suradnju prakticira stalno učenje i timski rad što rezultira novim postignućima.

Siniša Krajnović istaknuo je da je u nadolazećem gospodarstvu koje se temelji na znanju za kompanijski uspjeh krucijalno definirati i osigurati konkurentnost zasnovanu na jedinstvenim prednostima. Konkurentnost temeljena na znanju kao i bliska suradnja industrije sa znanstvenom i akademskom zajednicom, ključni su čimbenici uspješnosti na današnjem kompetitivnom globalnom tržištu.

Pored znanstvenog dijela konferencije održana je i stručna radionica posvećena temama iz područja informacijske i komunikacijske tehnologije te Gospodarski forum. U okviru cjelovitog programa održano je ukupno 138 prezentacija znanstvenih i stručnih radova.

Radionicu o softverskom inženjerstvu u praksi organizirao je dr. sc. Darko Huljenić iz Ericssona Nikole Tesle. Središnja tema bila je primjena novih metoda softverskog inženjerstva u razvoju komunikacijskog softvera. Okupljanjem istraživača i predstavnika vodećih tvrtki u proizvodnji komunikacijskog softvera dan je novi poticaj suradnji u ovom važnom području. Radionica vezana uz inovacije u ICT sektoru organizirana je u suradnji s Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu. Predstavnici akademskih ustanova, vodećih ICT tvrtki uključujući Ericsson Nikola Tesla, Deutsche Telekom, instituta European Institute of Technology ICT Labs i agencije BICRO‐HAMAG razmatrali su mogućnosti suradnje u razvoju inovacijskog ekosustava i potpori inovacijama u području ICT‐a. U okviru posebne radionice održana je prezentacija studentskih projekata izrađenih u okviru studentske ljetne radionice tvrtke Ericsson Nikola Tesla u suradnji Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Radionicu je organizirao voditelj projekta dr. sc. Saša Dešić iz Ericssona Nikole Tesle.

 

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

 


Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice