Novosti


Najbolja praksa društveno odgovornog poslovanja u području brige za zaposlenike

  Kategorije: Događanja Priznanja


U sklopu projekta „CSR for ALL“ („Društveno odgovorno poslovanje za sve“) kojeg sufinancira Europska unija, a kao lokalni partner provodi Hrvatska udruga poslodavaca, dodijeljene su nagrade za primjere dobre prakse DOP-a u Hrvatskoj.  Nagradu za najbolju DOP praksu u kategoriji brige za zaposlenike dobio je Ericsson Nikola Tesla.

 

U prisustvu predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića dodijeljene su nagrade za društveno odgovorne prakse u područjima brige za zaposlenike, zajednicu i okoliš u kategorijama malih, velikih i srednjih tvrtki te velika nagrada za tvrtku koja, slijedom prijavljenih projekata, najbolje primjenjuje DOP načela u sva tri područja. „Kako se pokazalo tvrtke koje implementiraju društveno odgovorno poslovanje pokazuju veću otpornost na krizu i imaju dugoročnu održivu konkurentsku prednost.”  izjavio je predsjednik Josipović te se založio za još snažniju primjenu načela društveno-odgovornog poslovanja u Hrvatskoj.

Samoj dodjeli nagrada prethodio je natječaj u kojem je HUP zaprimio više od stotinu prijava. O dobitnicima nagrada odlučio je peteročlani žiri sastavljen od predstavnika poslodavaca, sindikata i akademske zajednice. 

Vrijednu nagradu za kompleksni program brige za zaposlenike primila je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle. Zahvaljujući na nagradi, brojnim uzvanicima i predstavnicima medija poručila je da kako su upravo stručni, motivirani i zadovoljni zaposlenici  ključ dugogodišnjeg uspješnog poslovanja Ericsson Nikola Tesla. 

Gordana Kovačević“U izazovnoj i kompetitivnoj ICT industriji važno je privući i zadržati talente te potaknuti zaposlenike na inovativni način rada i cjeloživotno učenje jer njihovo  znanje i inovativnost omogućuje kreiranje suvremenih ICT rješenja za umreženo društvo. Ponosna sam što smo, izgradnjom i neprekidnim unaprjeđivanjem motivirajućeg radnog okruženja te brigom za zdravlje i zadovoljstvo zaposlenika, ostvarili pozitivnu i motivirajuću kompanijsku kulturu i vrhunske rezultate.” navela je G. Kovačević u komentaru na osvojenu nagradu.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice