Novosti


Ericsson vodeći u očuvanju okoliša

  Kategorije: Priznanja


Ericsson je uvršten u Indeks vodećih kompanija s najboljim performansama vezanima uz klimatske promjene za 2014.g. koji je sastavio Projekt za razotkrivanje ugljika. Nagrada je dodijeljena za dugoročan angažman na području borbe protiv klimatskih promjena i pristup temeljem životnog ciklusa u određivanju utjecaja na okoliš.

Zahvaljujući aktivnostima za smanjenje emisije ugljičnog dioksida i smanjenja poslovnih rizika vezanih uz klimatske promjene, Projekt za razotkrivanje ugljika (Carbon Disclosure Project) je prepoznao Ericsson kao globalnog lidera u korporativnoj akciji protiv klimatskih promjena. CDP je nevladina organizacija koja osigurava jedinstveni globalni sustav za kompanije i gradove, koji uključuje mjerenje, objavu, upravljanje i dijeljenje ključnih informacija o okolišu.
Ericsson je uvršten na listu kompanija s najboljim performansama Projekta za razotkrivanje ugljika kao jedna od vodećih kompanija na svjetskoj razini kada je u pitanju mjerenje, upravljanje i dijeljenje informacija o utjecaju na okoliš, a tim se informacijama koriste institucionalni ulagači i zainteresirane strane kako bi procijenili i pratili napore kompanija pri smanjenju klimatskih promjena.

Paul Simpson, predsjednik uprave Projekta CDP, komentira: "Emisija stakleničkih plinova na globalnoj razini nastavlja rasti i suočavamo se s velikim financijskim rizicima ako ju ne smanjimo. Poslovna potreba u cilju smanjenja klimatskih promjena nikad nije bila veća i hitnija. Upravo zbog toga želimo čestitati Ericssonu za uvrštenje na listu kompanija s najboljim performansama.. Ericsson reagira na zahtjeve tržišta vezano uz odgovornost za okoliš i istovremeno napreduje prema stvaranju održivih gospodarstava."

Elaine Weidman, potpredsjednica Ericssona, direktorica održivosti i društveno odgovornog poslovanja kaže: "Uvrštenje Ericssona na listu kompanija s najboljim performansama Projekta CDP je dodatno priznanje našem dugoročnom radu na području borbe protiv klimatskih promjena i našoj predanosti na pristupu, baziranom na ciklusu vijeka trajanja, koji određuje kako naše poslovanje utječe na okoliš i omogućava nam pronalazak inovativnih putova kako bismo to smanjili i ublažili."

Projekt CDP radi sa 767 institucionalnih investitora, koji imaju imovinu vrijednu 92 bilijuna američkih dolara, kako bi motivirao kompanije na objavu njihovog utjecaja na okoliš i poduzimanja radnji za njihovo smanjenje. CDP objavljuje godišnji Indeks vodećih kompanija po performansama vezanim uz klimatske promjene (The CDP Climate Performance Leadership Index).
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice