Novosti


Nastup na Danima hrvatskog turizma

  Kategorije: Događanja Portfelj


U Opatiji su 16. i 17. listopada održani Dani hrvatskog turizma, najveći godišnji skup turističkih djelatnika. Naš stručnjak Damir Medved govorio je o tehnologiji u turizmu te rješenjima koje naša kompanija u konzorciju s domenskim partnerima može ponuditi ovome sektoru.

Skup je otvorio Darko Lorencin, ministar turizma, a na otvorenju su brojne okupljene pozdravili i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić te župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina. Među brojnim domaćim i stranim uzvanicima otvorenju skupa su prisustvovali i predsjednik Odbora za turizam Hrvatskog sabora Goran Beus Richembergh, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Ministar Lorencin je u svom izlaganju između ostaloga naglasio: „Osim u razmjeni znanja i iskustva, Dani hrvatskog turizma imaju važnu ulogu u jačanju suradnje privatnog i javnog sektora, jer za realizaciju Strategije razvoja hrvatskog turizma trebamo raditi i surađivati na svim razinama. Ključna riječ ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma je upravljanje destinacijom. Riječ je o najkompleksnijem izazovu na kojem želimo artikulirati turističku politiku. Iako se destinacijski menadžment već primjenjuje, želimo ga formalizirati te putem zakona i propisa omogućiti njegovo nesmetano odvijanje, kako bi u konačnici svi postigli zajednički cijlj - povećanje konkurentnosti turizma naše zemlje.“

Okrugli stol „Upravljanje turističkom destinacijom“Poslije svečanosti otvorenja, održan je okrugli stol „Upravljanje turističkom destinacijom“. Sudionici okruglog stola bili su Esencan Terzibasoglu iz World Tourism Organization (UNWTO), Aidan Pender iz irske organizacije za razvoj turizma Failte Ireland te Damir Medved iz Ericssona Nikole Tesle, dok je u ulozi moderatora bila Blanka Belošević iz Ministarstva turizma. O tehnologiji u turizmu govorio je Damir Medved koji je naglasio kako Hrvatska može ostvariti cilj Strategije razvoja turizma prema kojem do 2020. godine treba biti među 20 najkonkurentnijih turističkih zemalja. Dodao je da Hrvatska također može biti top destinacija na Sredozemlju kada govorimo o tehnologijama koje su važan segment cjelokupnog turističkog sektora. Ericsson Nikola Tesla je s tvrtkom Multilink iz Rijeke, Institutom za turizam iz Zagreba i Fakultetom za menadžment u turizmu i hotelijerstvu iz Opatije oformio e:DMS konzorcij koji ovom sektoru može ponuditi najsuvremenija rješenja temeljena na domenskom znanju. e:DMS rješenje objedinjuje set usluga i ICT rješenja čija implementacija može značajno pridonijeti povećanju konkurentnosti turističkog sektora i hrvatskih turističkih regija te time dugoročno pozitivno utjecati na uspješnost hrvatskog turizma.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice