Novosti


BIHTEL 2014 – X. Međunarodni simpozij iz telekomunikacija

  Kategorije: Događanja


Sarajevo je od 27. do 29. listopada 2014. domaćin X. Međunarodnog simpozija iz telekomunikacija, u organizaciji Elektrotehničkog Fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, pod tehničkim pokroviteljstvom Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike Regije 8 (IEEE R8), u suradnji s glavnim partnerom,  BH Telecomom. Simpozij je otvorila mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, održavši glavni govor „ICT inovacije u umreženom društvu“.

Uvodni govor mr. sc. Gordane Kovačević

mr. sc. Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH TelecomaX. Međunarodni simpozij iz telekomunikacija otvorio je prof. dr. sc. Narcis Behlilović, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koji je ujedno i organizator Simpozija. Gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. sc. Ivo Komšić, zaželio je dobrodošlicu sudionicima, dok je generalni direktor BH Telecoma, mr. sc. Nedžad Rešidbegović, pozdravio prisutne u ime BH Telecoma.

Na skupu su predstavljena ukupno 32 rada, koja su zadovoljila stroge kriterije Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE R8), a radove potpisuje 71 autor iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Češke, Njemačke, Ukrajine, Rusije, Ujedinjene Kraljevine. Ovogodišnje teme bile su brojne, a obuhvaćale su komunikacijske i informacijske sigurnosne sustave, implementaciju rješenja za sustave računarstva u oblaku, integraciju informacijskih i telekomunikacijskih sustava, upravljanje komunikacijskim sustavima i mrežama, sljedeće generacije mreža, optičke mreže, itd.

mr. sc. Gordana Kovačević i prof. dr. sc. Narcis BehlilovićPosebna pozornost dana je Okruglom stolu, na kojem se raspravljalo o temi „Digitalna agenda u Bosni i Hercegovini“, a održana su i tri uvodna predavanja, čije teme prate trendove u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. Tako je dr. sc. Howard Benn, sa Samsung Electronics Research Institute održao predavanje „Razvoji 5G mobilne tehnologije“, dok je dr. Adnan Mehonić, sa University College London održao zanimljivo predavanje „Više od Moora“.

Čast otvaranja Simpozija i glavnog govornika pripala je Predsjednici Ericssona Nikole Tesle, Gordani Kovačević, mr. sc., koja je pred brojnim uglednim međunarodnim stručnjacima i u nazočnosti velikog broja uglednika iz akademske zajednice te poslovnog, društvenog i političkog života, predstavila ideju i viziju umreženog društva. Tema inovacija, koje u umreženom društvu transformiraju poslovanje i društvo na globalnoj razini, pobudila je veliko zanimanje prisutnih, a Gordana Kovačević je kroz prezentaciju „ICT inovacije u umreženom društvu“ sa zadovoljstvom podijelila iskustvo i viziju Ericssona te primjere najbolje prakse Ericssona Nikole Tesle.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle


   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice