Novosti


Ericsson Mobility Report: 2020. godine čak 90 posto starijih od 6 godina imat će mobilni telefon

  Kategorije: Trendovi


Najnovije izdanje Ericsson Mobility Reporta, objavljeno u studenom, predviđa da će do 2020. godine 90 posto svjetskog stanovništva starijeg od 6 godina posjedovati mobilni telefon. Ukupan broj pametnih telefona trebao bi doseći brojku od čak 6,1 milijardi.

Sve veća pristupačnost pametnih telefona na tržištima u razvoju dovest će do njihove brojčane dominacije nad klasičnim mobilnim telefonima u razdoblju od dvije godine. Također se predviđa da će video promet ostvaren mobilnim mrežama nastaviti dramatični rast te će se udeseterostručiti do 2020. godine i iznositi čak 55 posto od ukupnog podatkovnog prometa mobilnim mrežama.

Rima Qureshi, Ericssonova starija potpredsjednica odgovorna za strategiju te spajanja i preuzimanja kaže: "Pad cijena vezanih uz podatkovni promet i mobilne uređaje, uz poboljšanu iskoristivost te veću mrežnu pokrivenost čine mobilnu tehnologiju globalnim fenomenom koji će uskoro biti dostupan najvećem broju stanovnika zemlje, neovisno o dobi ili lokaciji. Ericsson Mobility Report pokazuje da će 2020. godine svijet biti povezan kao nikada prije i da smo na dobrom putu da realiziramo našu viziju Umreženog društva u kojem će svaka osoba i tvrtka moći ostvariti svoj puni potencijal."

Ericsson Mobility Report izvještaj je koji nudi analizu podatkovnog prometa na temelju najvećeg izbora mreža u radu širom svijeta. U izvještaju, koji se redovito ažurira, navedena mjerenja i analize koriste se uz interna predviđanja i druge relevantne studije s ciljem uvida u trenutačni podatkovni promet i tržišne trendove u današnjem Umreženom društvu.
 
Dodatni materijali:

Ericsson Mobility Report, studeni 2014. - animirani video
Ericsson Mobility Report, studeni 2014. - Europa

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice