Novosti


Ericsson Nikola Tesla obilježava 65 godina uspješnog rada

  Kategorije: Događanja


Ericsson Nikola Tesla nizom različitih aktivnosti, među kojima posebno izdvajamo Inovacijske dane i akciju „Znanjem obnavljamo“, obilježava 65 godina uspješnog i društveno odgovornog poslovanja. Završno događanje odvija se 27. studenoga u prostorima kompanije pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića, a događanju će, uz Predsjednika, prisustvovati stotinjak uzvanika, predstavnika društveno-političkog i gospodarskog života te kupaca i partnera iz Hrvatske i inozemstva.

 

Program će i tehnički i sadržajno biti u skladu s aktualnim društvenom trenutkom, tehnološkim liderstvom korporacije Ericsson čiji je kompanija član te s principima društveno odgovornog poslovanja.

Razvojni put kompanije započeo je davne 1949. godine, a suradnja s Ericssonom, kao licencnim partnerom, samo 4 godine kasnije. Zahvaljujući tome, Ericsson Nikola Tesla oduvijek je u samom vrhu svjetske tehnologije. Šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća počinje velika „Teslina“ poslovna ekspanzija i već je tada 40 posto ukupne proizvodnje bilo namijenjeno izvozu. Krajem 70-ih s Ericssonom je potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji za proizvodnju digitalnih telefonskih i telegrafskih centrala sustava AXE. Danas je Ericsson Nikola Tesla vodeći regionalni isporučitelj komunikacijskih proizvoda i usluga u operatorskom segmentu te lider u području informacijsko-komunikacijskih rješenja u području zdravstvene zaštite, prometa, državne uprave, komunalne djelatnosti i multimedijske komunikacije. Zahvaljujući aktivnostima Centra za istraživanje i razvoj te ekspertnih centara za usluge kupcima, kompanija je vodeći hrvatski izvoznik znanja. Ukratko, od Crossbar centrala, poluelektroničkih i digitalnih komunikacijskih sustava, preko mobilne telefonije i širokopojasnog pristupa internetu pa sve do najsuvremenijih rješenja u oblaku, tehnološki noviteti iz Ericssona Nikole Tesle uvijek su bili korak ka boljoj i sigurnijoj budućnosti za sve korisnike.

Poslovanje kompanije izvrsno simbolizira i njeno ime koje je spoj imena dvaju velikana, švedskog poduzetnika Larsa Magnusa Ericssona te Nikole Tesle, inovatora i vizionara svjetskog glasa.

Gotovo 1800 zaposlenika Ericssona Nikole Tesle uz svakodnevne inovacije i partnerstvo u poslovanju surađuje praktički sa cijelim svijetom, dijeleći s korporacijom razvojni put prema umreženom društvu na dobrobit građana Hrvatske i svih zemalja u kojima djeluju.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona NikoleTesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice