Novosti


Žene u biznisu

  Kategorije: Događanja


Poslovni magazin Lider četvrti je put okupio poslovne žene regije kako bi istaknuo njihova uspješna iskustva, motivirao ih na nove pothvate te podržao inicijativu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima. Predstavljena je i tradicionalna Liderova godišnja lista 300 vodećih žena u hrvatskom biznisu, na kojoj je predsjednica Ericssona Nikole Tesle zauzela visoko drugo mjesto.

Ove godine poseban naglasak dan je obrazovanju i korištenju suvremenih ICT tehnologija kao preduvjeta svim aktivnostima posebno kada govorimo o poslovanju, razvoju i istraživanju te inovacijama.

Razgovor Liderove novinarke Gordane Gelenčer s Gordanom Kovačević, predsjednicom Ericssona Nikole Tesle Nakon panela na kojem su upravo suvremene ICT tehnologije detektirane kao pokretač razvoja svih drugih industrija, a inovacijska kultura i motivirani stručnjaci temelj uspjeha, slijedio je razgovor tzv.  'one to one' Liderove novinarke Gordane Gelenčer s Gordanom Kovačević, predsjednicom Ericssona Nikole Tesle.  

U  dinamičnom razgovoru koji je dotaknuo brojne teme vezane uz karijeru gospođe Kovačević, ali i njen stil rukovođenja, način rješavanja problema, njene vrijednosti i zahtjeve koje ima na sebe i svoje suradnike, Predsjednica Ericssona Nikole Tesle bila je vrlo jasna.  S obzirom na dinamičnost okoline, brze i brojne promjene te velika očekivanja, naglasila je da je njen stil rukovođenja primjeren zahtjevnoj situaciji kao i organizaciji koju vodi. Naravno, temeljne vrijednosti - profesionalnost, poštovanje i ustrajnost-  su preduvjet za kvalitetnu kompanijsku kulturu u kojoj se potiče inovativnost i cijeni svačiji doprinos. Nastavno, Predsjednica je s ponosom komentirala da u kompaniji koju ona vodi nema razlika među spolovima kada je riječ o razvoju karijere, napredovanju ili plaći, što se spominje kao problem u našoj, ali i u nekim drugim zemljama EU.

Komentirajući način rada u našoj industriji te posebno u Ericssonu te privilegij sudjelovanja u razvoju umreženog društva, G. Kovačević je naglasila:  “Kada radite u tako zanimljivom području kako što je ICT onda ste motivirani da stalno nešto mijenjate. Imate osjećaj kao da svojim doprinosom možete promijeniti svijet. Naravno, pri tom ste svjesni da je temelj tog djelovanja timski rad, empatija prema drugim ljudima, otvoren i pošten pristup prema zaposlenicima i kolegama i konačno, morate ostati svoj ili svoja. Također je važno da postoji različitost mišljenja i ideja jer je kreativni konflikt među članovima tima ponekad  najveća vrijednost koju imate kada se suočite s najvećim izazovima” 
 
Miodrag Šajatović i Gordana KovačevićKomentirajući razvoj industrije te potrebu sve većeg broja stručnjaka koji će sutra raditi u ICT industriji, naravno i žena i muškaraca, Predsjednica Ericssona Nikole Tesle je pozvala mlade djevojke da više upisuju tehničke fakultete što se može dogoditi jedino ako kao društvo usmjeravamo djevojčice kao i dječake da već od malih nogu zavole tehničke znanosti.

Da se i u krizi i recesiji može kvalitetno poslovati, gđa Kovačević je prezentirala kroz rad upravo kompanije koju vodi, a koja je u zadnjih nekoliko godina, kada je kriza najžešća, zaposlen veliki broj novih stručnjaka. Bilo bi sjajno kada bi i druge kompanije radile slično posebno kada je riječ o otvaranju razvojno istraživačkih i ekspertnih centara u kojima mladi ljudi nalaze svoje mjestu za rad, a postaju građani svijeta. Za takve strateške stvari treba znati voditi, a ne samo slijediti, naglasila je gđa Kovačević.  

I na kraju, poslala je poruku svim ženama, ali i muškarcima kada je rekla: “Probajmo svi na krizu gledati kao na izazov za neke ključne promjene. Vjerujte u sebe, budite svoji, imajte integritet. Pokažite da možete imati kvalitetne timove, donositi  kvalitetne odluke. Vjerujete u svoje snove i i realizirajte ih.”

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice