Novosti


O kvaliteti i održivom razvoju

  Kategorije: Događanja


Hrvatsko društvo za kvalitetu organiziralo je 15. hrvatsku konferenciju o kvaliteti i 6. znanstveni skup s ciljem poticanja cjelovitog pristupa razvoju opće kulture kvalitete, uz uvažavanje održivog razvoja i konkurentnosti u globalnom okruženju. Stategiju, praksu i model Ericssona Nikole Tesle u tom području prezentirali su Tihomir Šicel i Krunoslav Tržec, a za Ericsson Nikolu Teslu Servise Ivan Galetić.

Tihomir Šicel i Krunoslav TržecStručnjacima okupljenim u Primoštenu, od 7. do 9. svibnja, strategiju i praksu Ericssona Nikole Tesle u poslovnoj izvrsnosti i održivom razvoju prezentirao je Tihomir Šicel, menadžer za poslovnu izvrsnost, u plenarnom dijelu konferencije. Govoreći o sve izraženijem umreženom svijetu, T. Šicel istaknuo je važnu ulogu ICT-a za unaprjeđivanje kvalitete. Upravo napredne tehnologije ubrzano stvaraju nove mogućnosti, omogućuju ostvarivanje punog potencijala i rasta nacionalnih ekonomija, povećanja gospodarske konkurentnosti, izvoznih aktivnosti i održivog razvoja. ENT aktivno doprinosi globalnom tehnološkom razvoju te pokreće promjene putem inovativnih ICT proizvoda, usluga i rješenja. Uz održivost, poštivanje visokopostavljenih standarda u svim aktivnostima i procesima odnosno kompanijska poslovna izvrsnost imperativ je provedbe strategije i društveno odgovornog poslovanja.
 
Model upravljanja kompanijskim društvenim kapitalom u provedbi poslovne strategije prezentirao je dr.sc. Krunoslav Tržec, kompanijski stručnjak za kvalitetu. Međufunkcijski timovi, organizacijska umreženost, povjerenje i suradnja te održivi razvoj predstavljaju ključne čimbenike razvoja društvenog kapitala kompanije koji osiguravaju usmjerenost na tehnološko vodstvo, razvoj kompetencija zaposlenika, globalnu i regionalnu prisutnost te provedbu društveno odgovornog poslovanja u skladu s vizijom socijalne tržišne ekonomije.
 
Iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla Servisi na skupu je aktivno sudjelovao Ivan Galetić, menadžer za kvalitetu, svojim radom na temu implementacije energetske učinkovitosti u sve dijelove procesa u nekoj kompaniji te poticanju uvođenja norme ISO 50001 koja definira sustav upravljanja energijom čiji je cilj ostvarivanje uštede na troškovima energenata, te smanjenje utjecaja energetskih izvora na okoliš. Ujedno I. Galetić je bio član Programskog odbora konferencije i voditelj nekoliko Sekcija.

15. hrvatska konferencija o kvaliteti

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice