Novosti


Ericsson i sveučilište u Pisi surađuju na inovativnoj integriranoj fotonskoj 5G tehnologiji

  Kategorije: Projekti Tehnološki noviteti


Ericsson i sveučilište Scuola Superiore Sant'Anna u Pisi, centar izvrsnosti u području optičkih mreža i tehnologija, surađuju na uvođenju naprednih integriranih fotonskih komponenti i optičkih rješenja za povezivost visokom brzinom u sve povezanijem svijetu.

  • Ericsson i sveučilište Scuola Superiore Sant'Anna u Pisi surađuju na izradi prototipova inovativnih fotonskih komponenata, modula i podsustava koji će imati revolucionarnu ulogu u razvoju 5G sustava
  • Cilj suradnje je istraživanjem i razvojem doći do troškovno učinkovitih rješenja za povezivanje nove mrežne arhitekture centraliziranih kontrolera osnovnog pojasa i udaljenih radiostanica(fronthaul) te za agregacijsku mrežu (backhaul) u radio pristupnoj mreži kao i za međupovezivost podatkovnih centara iznimno visokom brzinom
  • Više od 100 istraživača sudjeluje u ovoj suradnji

Ericsson i sveučilište Scuola Superiore Sant'Anna u Pisi, centar izvrsnosti u području optičkih mreža i tehnologija, surađuju na uvođenju naprednih integriranih fotonskih komponenti i optičkih rješenja za povezivost visokom brzinom u sve povezanijem svijetu.

Mrežne optičke tehnologije moraju se i dalje stalno razvijati da bi mogle podržati složene i raznovrsne komunikacijske usluge koje su sastavni dio predviđanja za 2020. godinu s devet milijardi mobilnih korisnika te 26 milijardi povezanih uređaja. Optičke inovacije su ključni element za omogućavanje troškovno učinkovitih i pouzdanih komunikacija visokog kapaciteta i niske latencije. Ovo će osigurati visokokvalitetni korisnički doživljaj u eri 5G te puni potencijal umreženog društva.

Sa sve većom penetracijom mobilnog širokopojasnog pristupa uz sve veće brzine javlja se i potreba za prijenosnim linkovima velike brzine do radiostanica. Kao rezultat ovih zahtjeva svjetlovodna infrastruktura počinje prevladavati u radio pristupnoj mreži. Integrirane fotonske tehnologije mijenjaju budućnost industrije optičkih komunikacija obećavajući smanjenje troškova, potrošnje energije i manji utjecaj na okoliš. 5G prijenos i umrežavanje u umreženom društvu pokretači su razvoja optičkog područja. Cilj suradnje je istraživanjem i razvojem doći do troškovno učinkovitih rješenja za povezivanje nove mrežne arhitekture centraliziranih kontrolera osnovnog pojasa i udaljenih radiostanica ( fronthaul) te za agregacijsku mrežu (backhaul) u radio pristupnoj mreži kao i za međusobno povezivanje podatkovnih centara iznimno visokom brzinom.

Ericsson je osnivač vodećih inicijativa za razvoj 5G širom svijeta, uključujući europski 5G PPP (Public-Private Partnership) i EU projekt METIS koji ima za cilj položiti temelje 5G tehnologiji. Dodatno, Ericsson surađuje na istraživanjima u ovom području i sa sveučilištima  King's College London i Technische Universität Dresden.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice