Novosti


Održivi razvoj: Ericsson na povijesnom skupu UN-a

  Kategorije: Događanja


Hans Vestberg, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson na skupu UN-a posvećenom održivom razvoju ukazuje na ulogu privatnog sektora i tehnologije u ovom području. Novo Ericssonovo istraživanje realizirano u suradnji s Earth Institute pri Columbia University, ističe ulogu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u bržem ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Ericsson podržava globalnu #TellEveryone kampanju za podizanje svjesnosti o ciljevima održivog razvoja.

U New Yorku su se na skupu UN-a posvećenom održivom razvoju, koji je počeo danas, a traje do 27. rujna, okupili svjetski čelnici iz 193 zemlje. Planirano je usvajanje 17 ciljeva održivog razvoja usmjerenih na ukidanje siromaštva, zaštitu planeta te osiguravanje napretka za sve do 2030. godine.
 
U pozadini ovog povijesnog skupa, Hans Vestberg, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson i Elaine Weidman-Grunewald, potpredsjednica Ericssona odgovorna za održivost i društvenu odgovornost susrest će se s čelnicima iz javnog i privatnog sektora s ciljem odgovora na mnoge od ključnih svjetskih izazova te promocije tehnologije kao sredstva za ostvarivanje tog cilja.
 
Pod Vestbergovim vodstvom, kao dio korporacijske vizije o umreženom društvu, Ericsson se dodatno usmjerio na vlastiti utjecaj na društvo na najrazličitijim razinama.

Kao povjerenik Komisije za širokopojasni pristup u digitalnom razvoju, član Nadzornog odbora UN Foundation te član organizacije Leadership Council of the Sustainable Development Solutions Network, Vestberg će sudjelovati u diskusiji s čelnicima UN-a i gospodarstva vezanoj uz preporuke za uvođenje širokopojasnog pristupa s ciljem ostvarivanja ciljeva održivog razvoja. Teme razgovora će biti i uloga ICT-a u podršci ravnopravnosti spolova, isporuci financijskih usluga najsiromašnijima, zaštiti djece te odgovoru na humanitarne potrebe.
 
Kathy Calvin, predsjednica UN Foundation kaže: " Uz 90-postotni globalni pristup mobilnim komunikacijama, putem njih možemo poduprijeti ostvarivanje gotovo svakog od ciljeva održivog razvoja. Ericsson pokreće čelnike u privatnom sektoru, kao i svoje zaposlenike da ljudima širom svijeta prošire svijest o novim globalnim ciljevima. Ova vrsta liderstva je ono što trebamo i što će pokrenuti napredak te partnerstva u 21. stoljeću.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle


   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice