Novosti


CFO 2016: Financije, biznis, inovacije

  Kategorije: Događanja


Prepoznajući sve veću važnost financijskih direktora u važnim strateškim savjetima i donošenju odluka te njihovu izmjenjenu ulogu od konzervativnih kočničara koji kontroliraju blagajnu do generatora promjena, Deloitte i banka.hr su pokrenuli konferenciju CFO.  Ovogodišnji skup bio je posvećen sinergiji financija, biznisa i inovacija te je Ericsson Nikola Tesla pozvan da predstavi svoju inovativnu kulturu i rješenja.

Konferenciju je otvorila Ivana Jakir-Bajo, pomoćnica ministra financija i glavna državna rizničarka. Prema njenim riječima, u državnom sektoru postoji mogućnost implementacije iskustava iz korporativnog sektora.  Porezni obveznici očekuju više u javnom servisu, za što su nužna inovativna rješenja, jer se isključivo inovacijama mogu postići bolji rezultati i to uz stalnu interakciju s građanima. Tomu se teži i u donošenju proračuna za ovu godinu putem participativnog budžetiranja.

Nakon otvaranja Vimi Grewal‐Carr, voditeljica Innovation inicijative u Deloitteu Ujedinjeno Kraljevstvo, predstavila je prilike i prijetnje koje nose inovacija i disruptivne tehnologije, naglasivši kako se tehnološki napredak udvostručio u svega 1,5 godinu. “Tvrtke moraju neprekidno eksperimentirati s idejama i naučiti prihvaćati novu tehnologiju. Ako inovacija ne uspije, naučeno treba iskoristiti u drugom pokušaju“, poručila je.

Hrvoje Hadžić, menadžer za inovacije u Ericsson Nikoli TesliHrvoje Hadžić, menadžer za inovacije u Ericsson Nikoli Tesli, govorio je o inovacijama u umreženom društvu. Za kompaniju su inovacije investicija, a ne trošak. "One stvaraju dodatnu vrijednost i treba ih poticati, podržavati i promovirati.“ Upravo su inovacije tvrtki pomogle da se iz tvrtke koja se tradicionalno vezivala uz telekomunikacijski biznis pretvori u tvrtku koja nudi rješenja za mnogo segmenata u svakodnevnom životu – za područja javne sigurnosti, transporta, uslužnih djelatnosti, medija te zdravstva i e-poslovanja.

Njihova izlaganja bila su uvod u zanimljive panele o utjecaju inovacija na biznis i potrazi za talentima.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 



   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice