Novosti


Uspješan završetak dva projekta sufinancirana sredstvima EU

  Kategorije: Događanja Projekti


Danas je u kompaniji Ericsson Nikola Tesla i službeno obilježen uspješan završetak čak dva projekta sufinancirana sredstvima Europske unije iz Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“ u okviru natječaja RC.2.2.08 „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“. Oba projekta, ukupne vrijednosti gotovo 11 milijuna kuna ( 10.936.535 kn) trajala po 16 mjeseci tijekom kojih su sudionici projekata pokazali kako učinkovita kolaboracija znanstveno istraživačke zajednice i gospodarstva može dati kreativne i korisne rezultate čija je vrijednost prepoznata i izvan naših granica.  Nositelj projekta „Integrirani hardversko-softverski sustav za praćenje mikrolokacijskih parametara stanja okoliša“ (IPPSO) je Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada (IMI), a projekta „Informacijska i komunikacijska tehnologija za generička i energetski učinkovita komunikacijska rješenja s primjenom u e-/m-zdravstvu“ (ICTGEN) zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), dok je zajednički industrijski partner na oba projekta kompanija Ericsson Nikola Tesla.

Na prigodnoj konferenciji za medije, okupljenima se obratio pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta: prof.dr.sc. Krešo Zadro, pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode za klimatske aktivnosti, održivi razvoj, zaštitu zraka, tla i mora,  mr. sc. Marija Šćulac Domac  te ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU)  mr.sc. Nataša Mikuš Žigman.

Aktivnosti IMI-ja od šireg društvenog interesa ukratko je predstavila njegova ravnateljica dr.sc. Ana Lucić Vrdoljak, o djelovanju FER-a i njegovoj ulozi u akademsko-istraživačkoj zajednici govorio je dekan fakulteta prof.dr.sc. Mislav Grgić, a o poslovnim izazovima i međunarodnim uspjesima Ericssona Nikole Tesle, njegova predsjednica mr.sc. Gordana Kovačević.
O integriranom hardversko-softverskom sustavu za praćenje mikrolokacijskih parametara stanja okoliša okupljenima su ukratko govorili voditelj projekta, dr.sc. Ivica Prlić i Zvonko Brabenec, voditelj projekta na strani partnera, dok je projekt informacijske i komunikacijske tehnologije za generička i energetski učinkovita komunikacijska rješenja s primjenom u e-/m-zdravstvu predstavila koordinatorica projekta, prof. dr. sc. Maja Matijašević u suradnji s dr. sc. Darkom Huljenićem, industrijskim koordinatorom projekta.

Po prvi put projekti su predstavljeni kratkim video materijalima namijenjenima široj javnosti s izraženom edukacijskom komponentom, a  svi zainteresirani ih mogu pogledati na YouTube kanalu Ericssona Nikole Tesle.
 
Za sudionike projekata IPPSO i ICTGEN
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 


 


  IPPSO

  ICTGEN

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice