Novosti


30. obljetnica IEDC Bled u znaku ženskog liderstva

  Kategorije: Događanja


Tridesetu obljetnicu svog uspješnog djelovanja IEDC - Poslovna škola Bled obilježila je međunarodnim skupom posvećenom ženskom liderstvu. Cijeli je skup pod nazivom Žene lideri – agenti promjena u Europi okupio preko 100 sudionica iz 26 zemalja. Kolio je snažan utjecaj žena kao pokretača razvoja i promjena, poglavito u Europi, elaborirale su izabrane predstavnice znanstvenog, gospodarskog i društveno-političkog života uz podršku predsjednika Vlade Republike Slovenije dr. Mire Cerara, koji je i otvorio skup.

Drugi dan skupa počeo je inspirativnim predavanjem dr. Susan Madsen, s američkog sveučilišta Utah Valley University kao uvodom u panel posvećen ženama koje su napravile značajne  promjene i utjecale na druge. U panelu su, uz dr. Madsen kao moderatoricu, sudjelovale:  prof. dr. Danica Purg, direktorica i dekanica IEDC-Poslovne škole Bled, Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i Tanja Fajon, europska parlamentarka. Kao autorica brojnih cijenjenih knjiga o ženskom vodstvu, dr. Madsen je rezultatima  brojnih znanstvenih istraživanja potkrijepila tvrdnje da su žene  u usporedbi s muškarcima više usmjerene na suradnju, timski rad, sporazumijevanje, ohrabrivanje, fleksibilnost i brigu.

Prof. dr. Danica Purg se kroz svoj dugogodišnji rad u znanstvenoj zajednici zalagala za jačanje svijesti o snazi žena lidera. Stavljajući u prvi plan pozvane liderice sa zavidnom karijerom i učinkovitim načinom rukovođenja, istaknula je da su hrabrost, predanost i uspješnost njihove zajedničke karakteristike. Tanja Fajon je posebnu pozornost usmjerila na djelovanje žena u politici, jer je i sama prošla interesantan put od novinarke do članice EU parlamenta ostajući uvijek svoja i drugačija. 
 
Posebno inspirativna bila je  Gordana Kovačević koja je na primjeru kompanije koju vodi te iskustva svih generacija zaposlenika i  zaposlenica koje su tijekom 67 godina gradili i stvarali ono što danas imamo zaključila sljedeće: “Učite, razvijajte se, surađujte s različitim timovima, ne bojte se promjena i izazova. Oni su dio našeg uzbudljivog putovanja prema izvrsnosti”. U diskusiji koja se razvila bilo je brojnih pitanja, a odgovarajući na pitanje što mora imati svaki moderni lider bez obzira na zemlju porijekla, spol, branšu u kojoj djeluje, predsjednica kompanije je naglasila: “Ulažite u inovacijsku kulturu, djelujte proaktivno i pozitivno, dijelite, ali i primajte znanje, budite hrabri i motivirani, budite inspiracija drugima i neka oni budu vama - to su dobri temelji za kvalitetno liderstvo”.

Panel posvećen ženama koje su napravile značajne promjene i utjecale na druge 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice