Novosti


SmartZET među ponuđenim rješenjima za pametniji Zagreb

  Kategorije: Događanja Projekti


Stigao je trenutak da se i Zagreb priključi pametnim gradovima budućnosti.Prvi put su u Hrvatskoj na zajedničkom zadatku unaprjeđenja života građanima Zagreba okupljene najrelevantnije ICT kompanije, zajedno s istraživačima zagrebačkog FER-a te predstavnicima ZG Holdinga.Posebno izdvajamo SmartZET rješenje koje se u potpunosti uklapa u našu viziju umreženog društva, a na kojem radi i stručnjak Ericssona Nikole Tesle Mićo Dujak.

Stigao je trenutak da se i Zagreb priključi pametnim gradovima budućnosti. Stoga su Design Thinking Studio EPH zajedno s praškom konzultantskom tvrtkom za dizajn 52:HOURS i londonskom digitalnom agencijom SapientNitro, u partnerstvu sa ZG Holdingom, organizirali prvu radionicu u Hrvatskoj koja će, uz pomoć nove metodologije, design thinkinga i pametnih ICT tehnologija dizajnirati suvremene gradske usluge i nova korisnička iskustva za građane.
Prvi put su u Hrvatskoj na zajedničkom zadatku unaprjeđenja života građanima Zagreba okupljene najrelevantnije ICT kompanije. Tako su nova rješenja za građane tražili voditelji odjela, inženjeri i dizajneri iz Ericssona Nikole Tesle, Spana, Microsofta, IBM-a, Trilixa i Ernst&Younga, zajedno s istraživačima zagrebačkog FER-a te predstavnicima ZG Holdinga.
Uz njih su bili dizajneri agencija Infinum, Degordian i Size, reporteri Jutarnjeg lista i EPH Digitala, te arhitekti iz Oris Kuće arhitekture i vodeći ljudi Udruge mirovinskih fondova. Kako bi sagledali što širu sliku recentnih potreba građana za koje dizajniraju timovi su multidisciplinarni, sastavljeni od stručnjaka različitih znanja i iskustava.
Četiri su tima razradila četiri različite ideje, a implementirana će biti ona koja dobije najveći broj glasova. Posebno izdvajamo SmartZET rješenje koje se u potpunosti uklapa u našu viziju umreženog društva, a na kojem radi i stručnjak Ericssona Nikole Tesle Mićo Dujak.

Na javnoj službenoj stranici SmartZET-a možete saznati više detalja te pogledati kratki video, galeriju slika i prezentaciju usluge koja omogućuje sigurnu i jednostavnu kupnju elektroničke karte za tramvaj ili autobus putem pametnog telefona, pruža uvid u raspored javnog prijevoza u stvarnom vremenu te šalje personalizirane notifikacije, a uz digitalna izdanja dnevnih novina čini vožnju tramvajem ili autobusom korisnijom i ugodnijom.

I možda najvažnije: Koje bi od predloženih digitalnih rješenja moglo najviše poboljšati kvalitetu života građanima -  odlučit će budući korisnici. Budite i vi među njima!

Glasati možete ovdje.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle 

 

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice