Novosti


Ericsson ima ključnu ulogu u razvoju 5G u Europi

  Kategorije: Tehnološki noviteti


Ericsson ima ključnu ulogu u “5G manifestu za pravovremeni razvoj 5G u Europi“, koji je nedavno uručen službeniku Europske komisije Güntheru Oettingeru. Ericsson je jedan od ključnih igrača u telekomunikacijama i ostalim sektorima u kojima će 5G tehnologije pomoći razvoju inovativnih proizvoda i usluga. Manifest će biti razmatran u okviru 5G akcijskog plana koji će biti predstavljen od strane Europske komisije u rujnu.

Službenik Europske komisije Günther Oettinger, odgovoran za digitalnu ekonomiju i društvo, dobio je od ključnih dionika u telekomunikacijama i ostalim sektorima kojima će 5G tehnologije pomoći u razvoju inovativnih proizvoda i usluga "5G manifest za pravovremeni razvoj 5G u Europi" (eng.). Manifest predstavlja konsolidirani pogled industrije utemeljen na promišljanju ključnih ljudi iz sektora telekomunikacija, uključujući Ericsson, te iz vodećih kompanija u gospodarskim granama poput prijevoza i logistike, zdravstvene skrbi, sektora energetike i proizvodnje, medija i zabave te pametnih gradova koji će, od 2018. godine, prvi početi koristiti prednosti 5G tehnologija.
 
5G manifest u osnovnim crtama definira glavne prilike i izazove povezane s razvojem 5G infrastrukture u Europi. Riječ je o preporukama za zajedničku viziju te kalendaru razvoja investicija, standarda i sinkroniziranom uvođenju usluga u Europi. Manifest posebno naglašava pojačanu potrebu za spektrom i poboljšanim regulatornim uvjetima u području lokalne instalacije ćelija, pravila otvorenog interneta koja promoviraju inovacije te zaštitu podataka i tzv. fer korištenje.
5G akcijski plan će biti predstavljen u rujnu, istodobno kad i prijedlog ocjene telekomunikacijskog regulatornog okvira.
 
Ericsson je potpisao ukupno 24 pisma razumijevanja s operatorima širom svijeta vezana uz razvoj njihovih 5G mreža te surađuje s nizom partnera u spomenutom eko sustavu želeći što bolje razumjeti potrebe korisnike i učinkovito iskoristiti potencijal nove generacije mreža u digitalizaciji industrija.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice