Novosti


Ericsson i Vodafone postigli najveću brzinu uzlazne veze u mreži u radu u Europi

  Kategorije: Obavijesti Portfelj


Ericsson i Vodafone Irska odgovorili su na rastuću potražnju za uzlaznom vezom uvođenjem najbrže europske uzlazne veze u mreži u komercijalnom radu. Ovo je ostvareno korištenjem agregacije nositelja uzlazne veze (Uplink Carrier Aggregation) i 64-QAM (Quadrature Amplitude Modulation) modulacije. Uzlazna brzina od 136Mb/s postignuta je u mreži u komercijalnom radu Vodafone Irska.

Povećano dijeljenje sadržaja i učitavanja video sadržaja korisnika pametnih telefona širom mreže zahtijevaju bolje performanse uzlazne veze. Istovremeno, rastuće usvajanje aplikacija za sjedinjene komunikacije u oblaku od strane poslovnih korisnika, posebice aplikacija za videokonferencije, također zahtijevaju bržu uzlaznu vezu za udaljene i uredske korisnike.

U mreži Vodafone Irska u Dublinu je, korištenjem dupleksa s frekvencijskom podjelom s dva kanala nositelja od po 20 MHz (LTE FDD 40 MHz ) uz 64 QAM modulaciju, kao ključno obilježje Ericssonovog mrežnog softvera uvedena agregacija nositelja uzlazne veze. Rezultat je 200 postotno poboljšanje u usporedbi s trenutačnim performansama uzlazne veze, uz mogućnost najvećih brzina do 150 Mb/s.

Per Narvinger, odgovoran za radijske pristupne mreže u Ericssonu kaže: “LTE je moćna mobilna tehnologija koja se kontinuirano razvija kao odgovor na rastuću potražnju korisnika pametnih telefona te sve više i Interneta stvari. Surađujući s vodećim operatorima poput Vodafonea, Ericsson može u komercijalnim mrežama brzo primijeniti poboljšanja temeljena na softveru, poput agregacije nositelja uzlazne veze, te ih brzo omogućiti korisnicima. Operatori se sve više međusobno diferenciraju unaprjeđivanjem rada aplikacija namijenjenih korisnicima pa je u ovom području ključno biti među onima koji povlače prve poteze.“
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice