Novosti


Ericsson s 5G New Radio zaokružuje svoj portfelj

  Kategorije: Portfelj Tehnološki noviteti


Ericsson (NASDAQ:ERIC) prvi na tržištu nudi 5G New Radio (5G NR) proizvod, temeljen na novoj fleksibilnoj radijskoj platformi koja je spremna za LTE, ali i za buduće 5G NR standarde. 5G NR koristi velike i skalabilne antenske sustave, tzv. Massive MIMO (Multiple Input Multiple Output) te Multi-user MIMO. Prva primjena očekuje se tijekom 2017. godine.

Prvi 5G New Radio proizvod, Ericsson AIR 6468, sadrži 64 odašiljačke i 64 prijamne antene što omogućuje podršku Ericssonovim 5G plug-inovima za Massive MIMO i Multi-User MIMO. Visoke performanse sustava (primarnose to odnosi na beamforming) koje su preduvjet za Massive MIMO postižu se korištenjem arhitekture dijeljenog oblaka u radijskoj pristupnoj mreži, što donosi potrebnu inteligenciju i skalabilnost novoj radijskoj tehnologiji. Također, valja napomenuti da, premda je AIR 6468 dizajniran za 5G NR, podržava i LTE standard.

Navedenim novitetom, uz već ranije uvedene Ericssonove 5G plug-inove te komercijalno dostupan proizvod Radio System Baseband 5216 koji je osnažio nagrađeni Radio Test Bed za ispitivanje 5G mogućnosti u stvarnim uvjetima, Ericsson prvi isporučuje sve komponente 5G pristupne mreže.

S obzirom da se predviđa da će do 2021. godine postojati čak 7,7 milijardi korisnika mobilnog širokopojasnog pristupa, a 1,5 milijarda bežičnih IoT uređaja će ovisiti o mobilnim mrežama, operatori koji žele predvoditi umreženo društvo već planiraju 5G mreže spremne za nove komunikacijske mogućnosti, a zaokruženi Ericssonov portfelj u ovom području pravi je odgovor na njihove potrebe.
 
Više informacija:

Ericsson first to deliver 5G NR radio
Shift your network into the next gear 
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice